Ο κ. Δημήτρης Μούρτζης για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του προϋπολογισμού.

Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα του προϋπολογισμού του Δήμου. Οι δηλώσεις του ,κυρίου Δημήτρη Μούρτζη έγιναν ένα εικοσιτετράωρο μετά από τη συνάντηση των δημάρχων, που οι δήμοι τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα ισοσκελισμού του προϋπολογισμού τους στο Υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυρίου Μούρτζη, από το υπουργείο δεν έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα της δίμηνης παράτασης, με χρονικό ορίζοντα μέχρι τέλος Μαΐου, ενώ ως τελευταία λύση φαίνεται να προτείνεται και ο δανεισμός από το Παρακαταθηκών και Δανείων, ποσού που θα ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό.

Από το καθημερινό Ενημερωτιό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης επιβεβαίωσε ότι ο Δήμος έχει κινηθεί και προς την επιστροφή του ενός εκατομμυρίου ευρώ, μέσω της αρμόδιας ΔΟΥ, ποσό που δικαιούται ο Δήμος από τη διαφορά του ΦΠΑ στο νερό. Ωστόσο ο κύριος Μούρτζης δεν αισιοδοξεί για μία τέτοια προοπτική, λόγω των γενικότερων συνθηκών στην ελληνική οικονομία.

Ο δήμαρχος Αίγινας σημείωσε ότι αυξάνεται η πίεση από τους προμηθευτές του Δήμου, που καλύπτουν μεγάλα τιμολόγια και καθημερινές ανάγκες του νησιού, όπως η μεταφορά του νερού, η μεταφορά των απορριμάτων και του πετρελαίου. Από την άλλη ωστόσο παρατηρείται η αύξηση του αριθμού των οφειλετών που Δήμου, που επισκέπτονται την ταμειακή υπηρεσία προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές του. Ο κύριος Μούρτζης, σημειώνει ότι αν και από τη δίμηνη παράταση ουσιαστικά χάθηκαν οι πρώτες 22 ημέρες, η περαιτέρω βελτίωση της εισπραξιμότητας του Δήμου Αίγινας, μέχρι και τα τέλη Μαΐου (όπως τουλάχιστον διαφαίνεται αυτή τη στιγμή) θα μπορούσε να συνεισφέρει στη θετική εικόνα του προϋπολογισμού, μαζί και με τη ρύθμιση άλλων οφειλών του Δήμου.

Σε κάθε περίπτωση ο κύριος Μούρτζης λέει με έμφαση: "Πιστεύω πως ότι είναι να γίνει, θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας" ενώ τονίζει ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν αντιδράσεις. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Δημήτρη Μούρτζη στο ραδιόφωνο του Aegina Portal στο ηχητικό αρχείο που συνοδεύει το άρθρο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png