Η δημοτική παράταξη "Αίγινα Κοινωνία Πολιτών" για τον υποθαλλάσιο αγωγό.

Αίγινα Κοινωνία Πολιτών. Δελτίο Τύπου.
Η Δημοτική παράταξη «ΑΙΓΙΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» χαιρετίζει την  ομόφωνη απόφαση της έγκρισης σύναψης  των όρων της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Αίγινας για  το έργο: «Κατασκευή  υποθαλασσίου αγωγού σύνδεσης Νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ (μήκους 14 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 32.520.000 Ευρώ) και  τη χρηματοδότησή του από πόρους της Περιφέρειας. Έτσι  ένα έργο ζωής για το νησί μας, μπαίνει στη τελική ευθεία για τη δημοπράτηση και την υλοποίησή του. Είναι ένα έργο, που  καθυστέρησε πολλά χρόνια, τη στιγμή που  το πρόβλημα ύδρευσης υπήρξε ο μεγάλος «οικονομικός βραχνάς» και του Δήμου και των Δημοτών, λόγω αυξημένης τιμής μεταφοράς (4.500.000 ευρώ περίπου το χρόνο) και λόγω κακής ποιότητας νερού από την ανάμιξή του με νερό γεωτρήσεων του νησιού.
Αγαπητοί συμπολίτες για την οριστική επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης του νησιού μας απαιτούνται τα παρακάτω:
1. Ταχεία υλοποίηση των διαδικασιών και της ολοκλήρωσης του έργου, αφού κάθε χρόνος καθυστέρησης κοστίζει 4.500.000 ευρώ στους δημότες, το  Δήμο και το Δημόσιο.
2. Ολοκλήρωση της Β΄φάσης των χερσαίων έργων για να υπάρξει η υποδομή, ώστε το νερό να φτάσει σε όλες τις δεξαμενές του νησιού και να διανεμηθεί στους πολίτες.
3. Παρεμβάσεις για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και την εκμετάλλευση του βρόχινου νερού (αφού το μεταφερόμενο νερό δεν είναι ανεξάντλητο και η χρήση του πρέπει να είναι λελογισμένη). Μην ξεχνάμε ότι νερό χρειαζόμαστε και για αρδευτικούς σκοπούς για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής.
4. Απαιτείται άμεση επίλυση των θεμάτων των τεράστιων απωλειών, των παράνομων συνδέσεων και των προβληματικών σχέσεων με τους μεταφορείς και τους φρεατοϊδιοκτήτες.
Τα παραπάνω είναι απαραίτητα, γιατί δεν πρέπει να  ξεχνάμε ότι ένα έργο τέτοιου μεγέθους δεν μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα (χρονικός ορίζοντας 3-4 ετών) και ότι θα συναντήσει δυσκολίες και εμπόδια στο δρόμο του, από τα «οικονομικά συμφέροντα» της σημερινής υφιστάμενης κατάστασης .


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png