Ομόφωνα εγκρίθηκε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η νέα προγραμματική σύμβαση για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας. Δηλώσεις Παναγιώτη Χατζηπέρου.

Ομόφωνα εγκρίθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η νέα προγραμματική σύμβαση για για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο οποίος ήταν και εισηγητής του θέματος. "Σήμερα είναι μία μεγάλη ημέρα για την Αίγινα, πήραμε ομόφωνη απόφαση, είναι κάτι σπάνιο αλλά εμείς την πήραμε παρά τις αντιρρήσεις τις οποίες είχαμε, για να προχωρήσει το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού μεταξύ Σαλαμίνας και Αίγινας. Είμαστε όλοι ιδιαίτερα ευτυχείς για το γεγονός αυτό, για την ομόφωνη απόφαση, και γιατί κάναμε ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια θα έχουμε νερό στην Αίγινα από την ΕΥΔΑΠ και θα λύσουμε το πρόβλημα μια για πάντα"  είπε ο κύριος Χατζηπέρος.

Οι δηλώσεις του Αντιπεριφεριάρχη Νήσων κυρίου Παναγιώτη Χατζηπέρου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Αναφορικά με τη χρηματοδότηση του έργου, που ήταν το και το σημείο διαφοροποίησης με την πρώτη προγραμματική, σημείωσε: "Εμείς έχουμε αναλάβει τη χρηματοδότηση σαν Περιφέρεια, εάν θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ή δεν θα ενταχθεί αυτό είναι έτερον εκάτερον. Η προγραμματική σύμβαση είναι η ίδια με την προηγούμενη, πλην όμως επειδή αλλάζει η χρηματοδότηση, για αυτό είναι υποχρεωτικό να κάνουμε την καινούργια προγραμματική σύμβαση.  Όλα τα άλλα είναι τα ίδια, δεν αλλάζει τίποτα, το έργο προχωράει όπως το έχουμε πει. Ο τρόπος είναι μελέτη κατασκευή, ίσως είναι το τελευταίο έργο που γίνεται με αυτή τη μέθοδο, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά γιατί θα πρέπει να ξέρουμε ότι είναι ένα μοναδικό έργο στην Ελλάδα", είπε ανάμεσα σε άλλα ο κύριος Χατζηπέρος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στο ηχητικό αρχείο που συνοδεύει το άρθρο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png