Προβληματισμό δημιουργεί το κτιριακό του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας. Υπαρκτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί και να συστεγαστεί στο Α.Τ. Μεσαγρού.

Τον δήμαρχο κύριο Δημήτρη Μούρτζη φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal, για ένα ζήτημα το οποίο έχει τεθεί τόσο σε επιτροπές, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αίγινας. Πρόκειται για το κτιριακό πρόβλημα που αναμένεται να αντιμετωπίσει το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος της υπόθεσης των ασφαλιστικών μέτρων από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου και το χρονικό περιθώριο που έχει δοθεί για τη μεταφορά του σε άλλο κτίριο.

Ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης μιλά στο ραδιόφωνο του Aegina Portal για το κτιριακό του Αστυνομικού Τμήματος.



Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας θα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο κτίριο, αφού εντός των ημερών η δίμηνη διορία που είχε δοθεί για αυτό το σκοπό εκπνέει. Αρχικά ζητήθηκε από το Δήμο Αίγινας να αναλάβει να στεγάσει το Αστυνομικό Τμήμα, κάτι που όμως, όπως εξήγησε ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης, δεν είναι εφικτό λόγω του γενικότερου οικονομικού κλίματος που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση.

Το ύψος του ενοικίου που μπορεί να διατεθεί από την κεντρική διοίκηση για την ενοικίαση ενός νέου κτιρίου είναι 600 ευρώ μηνιαίως, κάτι που προκύπτει από τη συζήτηση με τον κύριο Μούρτζη και θεωρητικά πρόκειται για μία δύσκολη εξίσωση, καθώς οι κτιριακές ανάγκες των υπηρεσιών του τμήματος δύσκολα θα μπορούσαν να καλυφθούν με ένα τέτοιο ποσό.

Αν δεν βρεθεί λύση άμεσα, τότε το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας θα πρέπει με κάποιο τρόπο να μεταφερθεί στο αντίστοιχο του Μεσαγρού, κάτι βέβαια που θα ήταν καταστροφικό για τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα ήταν ανέφικτη σε μια τέτοια περίπτωση. Από την πλευρά του ο κύριος Μούρτζης εξηγεί ότι είχε επισκεφθεί τον πρώην υπουργό κύριο Βασίλη Κικίλια, παραθέτοντάς του όλα τα στοιχεία. Όμως στην πορεία η ηγεσία του υπουργείου άλλαξε, όπως και η κυβέρνηση. Λίγες ημέρες πριν ο δήμαρχος έλαβε μία απάντηση από το υπουργείο, το οποίο τον ενημερώνει ότι η υπόθεση έχει προωθηθεί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας.Ο κύριος Μούρτζης τονίζει ότι το επόμενο διάστημα θα ασκήσει όση πίεση μπορεί, πιστεύοντας ότι θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω το ύψος το μισθώματος, οπότε και θα είναι εφικτή η ενοικίαση ενός άλλου κτιρίου.

Για να συμβεί βέβαια αυτό πρέπει πρώτα να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την ανεύρεση και την ενοικίασή του.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png