Ενημέρωση για την προγραμματική σύμβαση του υποθαλάσσιου αγωγού και την επιδότηση για τη μεταφορά του νερού.

Την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου θα αποσταλεί από την Περιφέρεια προς το Ελεγκτικό η νέα προγραμματική για την κατασκευή του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του δημάρχου Αίγινας κυρίου Δημήτρη Μούρτζη σε σχετική ερώτηση, για το εάν δηλαδή μετά το τέλος της χρονιάς και την παράταση για ένα ακόμη έτος της τροπολογίας για την πραγματοποίηση του έργου με τη μέθοδο της μελέτης - κατασκευής, υπάρχει κάποια εξέλιξη στο ζήτημα. Ο κύριος Μούρτζης σημείωσε ότι στην προγραμματική σύμβαση δεν υπάρχει κάποια αλλαγή, ούτε και διαφοροποίηση, εκτός από το τον τομέα της χρηματοδότησης του έργου που θα γίνει εξ' ολοκλήρου από την Περιφέρεια.

Αναφορικά με το ζήτημα του ότι δεν έγινε η κατανομή από την Τράπεζα της Ελλάδος του ποσού του 1.000.000 ευρώ, επιδότηση για τη μεταφορά το νερού στην Αίγινα, ο κύριος Μούρτζης απέδωσε το γεγονός σε αδράνεια και καθυστέρηση που οφείλεται στην εξαγγελία των εκλογών. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι μετά από επαφές που είχε έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το ποσό θα αποδοθεί τελικά στο Δήμο Αίγινας προκειμένου να καλύψει τις οικονομικές υποχρεώσεις του για τη μεταφορά νερού, υποχρεώσεις που αυτή τη στιγμή φτάνουν στο 1.200.000 ευρώ.

Τέλος, θετική έκβαση είχε για το Δήμο Αίγινας η υπόθεση της απόδοσης του ποσού από την κεντρική διοίκηση των 400.000 ευρώ που αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου μέχρι τον Αύγουστο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png