Η τελετή εγκατάστασης της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δημαρχείο της Αίγινας.

Λίγο μετά τις 9:30 σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αίγινας η τελετή εγκατάστασης της νέας Δημοτικής Αρχής. Μετά τον αγιασμό ακολούθησε ομιλία από το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη. Κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του νέου δημάρχου ήταν η ανάγκη για συνεργασία και ενότητα. Ο κύριος Μούρτζης απευθύνθηκε τόσο στους δημοτικούς υπαλλήλους όσο και στους αιρετούς της δημοτικής του παράταξης, ενώ παρέθεσε για μία ακόμη φορά τα προβλήματα που κυριαρχούν στην καθημερινότητα του νησιού. Από την ομιλία του άφησε να διαφανεί ότι στις προθέσεις του είναι να αξιοποιήσει στο μέλλον δημοτικούς συμβούλους που σε αυτή την πρώτη φάση δεν θα λάβουν νευραλγικές θέσεις, εάν υπάρξει κόπωση, σημειώνοντας ότι η πενταετία είναι μία μεγάλη περίοδος. Παράλληλα είπε ότι το ίδιο ισχύει και για τον ίδιο και τα δημαρχιακά του καθήκοντα, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι δεν πιστεύει πως κάτι τέτοιο θα συμβεί. Ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του κινήθηκε γύρω από τα προβλήματα του νερού, των απορριμάτων και των ιδιαιτεροτήτων της διαχείρισής τους σε σχέση με άλλους Δήμους, αλλά και τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο της κακής οικονομικής κατάστασης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο έργο του κυρίου Σακκιώτη, λέγοντας ότι ο ίδιος γνωρίζει τις προσπάθειες που έκανε, ενώ για τα οικονομικά του Δήμου είπε επίσης ότι γνωρίζει πως δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, όπως δεν είναι και σε κανένα Δήμο. Μετά το τέλος της ομιλίας του κυρίου Μούρτζη, το λόγο πήρε ο απερχόμενος Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης που ευχήθηκε στον κύριο Μούρτζη να έχει μία θητεία με πολύ μεγάλες επιτυχίες. Ο κύριος Σακκιώτης δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της νέας διοίκησης, καθώς όπως είπε ο νέος δήμαρχος έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση για 12 χρόνια και την γνωρίζει, χαρακτήρισε τους συνεργάτες τους άξιους, παρέθεσε την εκτίμηση των πολιτών ότι ο κύριος Μούρτζης είναι διεκδικητικός, ενώ ολοκλήρωσε ευχαριστώντας τους δημοτικούς υπαλλήλους για την εργασία που προσφέρουν.

Ακολούθησε η υπογραφή του σχετικού πρακτικού. Από την τελετή απουσίαζαν οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης και οι εκλεγμένοι τους δημοτικοί σύμβουλοι. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Αντώνη Ντελή, είπε ότι η απουσία του οφείλεται στις υπηρεσιακές του υποχρεώσεις, ενώ δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τους κυρίους Παναγιώτη Κουκούλη και Φίλιππο Τζίτζη. Ο κύριος Τζίτζης απέστειλε σήμερα αποχαιρετιστήρια επιστολή προς τον απερχόμενο δήμαρχο και τους απερχόμενους δημοτικούς συμβούλους.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png