Αποχαιρετιστήρια επιστολή Φίλιππου Τζίτζη στον απερχόμενο δήμαρχο και τους απερχόμενους δημοτικούς συμβούλους.

Αποχαιρετιστήρια επιστολή Φίλιππου Τζίτζη στον απερχόμενο δήμαρχο και τους απερχόμενους δημοτικούς συμβούλους

Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Σακκιώτης εξέδωσε στον αιγινήτικο λαό μία ανακοίνωση, τώρα που φεύγει, για το «μεγάλο του έργο» στο Δήμο Αίγινας 2011-2014.
Δε μας απολογήθηκε ποτέ για την παράταξη «Αίγινα Πρώτο Νησί» του 26%-30%, ούτε για την παράταξη «Αίγινα Όλοι Μαζί» του 60% όλων των Αιγινητών, που τις διέλυσε και τις δύο σε μία θητεία. Από το «Σάκη- Όλοι Μαζί» του πρωτοφανούς, του αξεπέραστου 60%, μια παράταξη όλων των πεποιθήσεων, έγινε παράταξη «Σάκη, εμείς κι εμείς», και στο τέλος της θητείας του απερχόμενου δημάρχου ΧΑΟΣ, ΔΙΑΛΥΣΗ, ΜΗΔΕΝ. Όμως στο μηδέν δε φτάσαμε ξαφνικά, αλλά μέσα από μία σειρά γεγονότων που γίνονταν όλον αυτόν τον καιρό, εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονότα που θα υπενθυμίσω.
Ο κ. Σακκιώτης στη θητεία του προετοίμασε τους συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου, τους κατοίκους του νησιού προκειμένου να επιστρέψουν σε ένα δήμο του παρελθόντος. Το προετοίμαζε και πρέπει να ομολογήσουμε ότι το πέτυχε.

Στην επιστολή του αυτή, αλλά και σε μια προηγούμενη, λέει ότι έχει καταφέρει κάποια πράγματα μόνος του. Μία είναι η αλήθεια, ότι ο απερχόμενος δήμαρχος, οτιδήποτε κατάφερε στην εξυγίανση του δήμου και στα μεγάλα, συνεχιζόμενα έργα από τις προηγούμενες διοικήσεις το οφείλει 100% στην Περιφέρεια Αττικής, στον κ. Σγουρό, και στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Κατσικάρη, και στην παρούσα Κυβέρνηση. Πουθενά, όμως, κατά περίεργο τρόπο, από τον Μάρτιο- Απρίλιο του 2014 δεν τους ανέφερε, σα να μην υπάρχουν. Ο δήμος μας πήρε τις καλύτερες επιχορηγήσεις -για τα πάντα και για το νερό- από οποιαδήποτε άλλη Δημοτική Αρχή, και όμως τον Μάρτιο του 2012, ήθελε να αυξήσει και άλλο την τιμή του νερού, σα να μην ξαναπαίρναμε ποτέ άλλη επιχορήγηση. Δεν πέρασε η προτεινόμενη αύξηση χάριν της αντιπολίτευσης και τριών- τεσσάρων συμβούλων της συμπολίτευσης, που δεν φοβήθηκαν μη χάσουν τις καρέκλες τους.

Κάθε συμβούλιο μετά τον Μάρτιο του 2012 διακατεχόταν από έναν λαϊκισμό της απελπισίας, «ψηφίστε το θέμα γιατί πέφτουμε», «αν δεν περάσει θα παραιτηθούμε», έλεγαν μερικοί. Οι πιέσεις και τα ταξίματα υπήρξαν αφόρητα προς τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων. Κάθε χρόνο προσπαθούσαν να αλλάξουν το τιμολόγιο ύδρευσης, χωρίς να δείξουν καθόλου συναινετικό κλίμα και διάθεση. Στη συνέχεια πανικός, απελπισία, κρίσεις στην ύδρευση και στα σκουπίδια κάθε μήνα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το Βατερλό στην καθημερινότητα, στα συγκριτικά μας μειονεκτήματα. Οι γενναίες προσπάθειες υπαλλήλων καθαριότητας δε μπορούσαν να σώσουν την κατάσταση που κάθε ημέρα γινόταν και χειρότερη. Και οι κρίσεις δε γίνονταν μόνο καλοκαίρι, αλλά και χειμώνα, άνοιξη, φθινόπωρο, όπου ο πληθυσμός του νησιού δεν είναι τόσο μεγάλος.

Δεν κατάφερε, δεν ήθελε(;) ο απερχόμενος δήμαρχος να πείσει τους πρώτους του συνδυασμού του να αναλάβουν την Ποιότητα Ζωής. Δεν κατάφερε ποτέ να αξιοποιήσει όλους τους συνεργάτες του, αλλά προσπάθησε να περιορίσει τους αιρετούς, δεν έδινε αρμοδιότητες σε συγκεκριμένους. Δεν εξηγείται θεσμικά, ένας αντιδήμαρχος να έχει είκοσι πέντε αρμοδιότητες, και άλλος τρεις αρμοδιότητες και αυτές οι τρεις να έρχονται σε σύγκρουση με Κ.Ε.Δ.Α και Δ.Α.Ο.Α. Κατάφερε ο απερχόμενος δήμαρχος να περιορίσει αιρετούς που ήθελαν να προσφέρουν παντού για την Αίγινα. Γιατί άραγε; Μήπως και δεν τα κατάφερναν οι προσωπικές επιλογές του; Δε νομίζουμε. Άρα κάτι άλλο είναι...

Η μεγαλύτερη προσπάθεια που έκανε ο απερχόμενος δήμαρχος ήταν με κάθε τρόπο να στηρίζει τα δικά του παιδιά, ενώ η Αίγινα υπέφερε κάθε μέρα από τα σκουπίδια. Όπου πήγαινε ο απερχόμενος, σε Περιφέρεια, σε Υπουργεία, έπαιρνε μαζί του τα δικά του παιδιά. Του είχε γίνει εμμονή πως θα τους προωθήσει. Τους έδινε βήμα σε εθνικές επετείους, να μιλήσουν ως αναρμόδιοι. Αυτά τα δικά του παιδιά ήξεραν τα πάντα, είναι οι ίδιοι που εισηγήθηκαν την αποπομπή ενός αντιδημάρχου και ενός Προέδρου Ν. Π του Δήμου Αίγινας. Και αυτοί σήμερα ως άλλος απόστολος Πέτρος λέει «ουκ οίδα τον απερχόμενο». Παλιά λειτουργούσαν ως Σαλώμες, σήμερα το 2014, ως Μαρία Μαγδαληνή, κλαίει και ζητάει συγγνώμη για τα χάλια της απερχόμενης διοίκησης. Είναι οι ίδιοι που έβγαζαν διαγγέλματα υποκαθιστώντας τον Δήμαρχο, είναι οι ίδιοι που πρότειναν, εισηγήθηκαν όλες τις αυξήσεις, είναι οι ίδιοι που είπαν σε όλα ΝΑΙ.

Ο απερχόμενος δήμαρχος αντί να ασχολείται με τα σκουπίδια που έκαναν πάρτι, χειμώνα και καλοκαίρι, ασχολιόταν με το πως να απομακρύνει τον αντιδήμαρχό του, πως θα τον κατηγορήσει γραπτώς στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Τελικά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πέτυχε να περιορίσει συμβούλους που πίστεψαν στο «Όλοι Μαζί», σ' αυτό τα κατάφερε πολύ καλά.

Και αν με ρωτήσει κάποιος πολίτης της Αίγινας, γιατί τα λες τώρα αυτά για τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Σακκιώτη και δεν τα έλεγες πριν, στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώ ότι τα έλεγα από την πρώτη στιγμή και στα προ-συμβούλια, και στα Δημοτικά Συμβούλια, φανερά, κοιτάζοντας στα μάτια, στα ίσια τον απερχόμενο δήμαρχο.

Φεύγοντας από αυτήν τη δημοτική θητεία 2011-2014, ευχαριστώ όσες και όσους βοήθησαν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Μαζί με συλλόγους, εθελοντές, ανθρώπους του αθλητισμού, ανοίξαμε δρόμους, χωρίς την ουσιαστική βοήθεια του Δήμου. Μπορούσαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα. Αυτά τα περισσότερα ίσως τα πραγματοποιήσουν κάποιοι άλλοι, που αγαπάνε τον αθλητισμό και την Αίγινα.

Φίλιππος Τζίτζης
Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας
2007-2014
Αντιδήμαρχος Πολιτισμούς & Αθλητισμού Δήμου Αίγινας
2011-2012


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png