Παρουσίαση του έργου της Δημοτικής Αρχής από τον κύριο Σάκη Σακκιώτη. Δεν δόθηκε ο λόγος στους εκπροσώπους των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.

Στο γραφείο του δημάρχου Αίγινας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η παρουσίαση του έργου της Δημοτικής Αρχής. Την παρουσίαση, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, έκανε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης. Ωστόσο ο χαρακτήρας αυτής της παρουσίασης κατέληξε να είναι μονομερής, καθώς μετά το τέλος της ο κύριος Σακκιώτης ευχαρίστησε το κοινό, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνάντηση. Οι εκπρόσωποι των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης που είχαν προσκληθεί, έμειναν ουσιαστικά μετέωροι, να κοιτάζονται μεταξύ τους αφού η συνάντηση ολοκληρώθηκε και ποτέ δεν τους δόθηκε ο λόγος.

Να σημειώσουμε ότι η πρόσκληση που έλαβαν τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης επτά ημέρες πριν, ναι μεν αναφέρονταν σε μία "παρουσίαση πεπραγμένων", όμως μία τέτοια παρουσίαση μπορεί να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα για την ενημέρωση, αν ολοκληρώνεται με τις ερωτήσεις του Τύπου. Άλλωστε οι μοναδικοί παραλήπτες της πρόσκλησης, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου προς τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ήταν τα ίδια τα Μ.Μ.Ε.

Αντί αυτού στο χώρο της παρουσίασης εκτός από τα μέλη της διοίκησης του δήμου, βρέθηκαν και πολίτες άγνωστο με ποια ιδιότητα, αν πράγματι η παρουσίαση αφορούσε τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης (καθώς σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εάν η πρόσκληση ήταν ανοιχτή για το κοινό, θα έπρεπε ενδεχομένως να επιλεγεί άλλος μεγαλύτερος χώρος). Παράλληλα, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αίγινας η ανάρτηση της πρόσκλησης για την παρουσίαση συνοδεύεται με την επικεφαλίδα: "Συνέντευξη τύπου Δημάρχου στις 19/2/2014".

Η παρουσίαση ξεκίνησε συνολικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ενώ η "παρουσίαση πεπραγμένων" ήταν τύπου "the bright side of life", χωρίς να γίνει εξειδικευμένη αναφορά στα πολλά και σκληρά προβλήματα που αντιμετώπισε αυτή η διοίκηση. Ίσως μια ευκαιρία χαμένη και για τον κύριο Σάκη Σακκιώτη να αναλύσει και να εξηγήσει, μέσω των εκπροσώπων του Τύπου, στους κατοίκους της Αίγινας τις βαθύτερες αιτίες των προβλημάτων του νησιού. Ακόμη χειρότερα κατά την παρουσίαση δεν δόθηκε ο λόγος στους αντιδημάρχους, σε εκείνους που είναι εν ενεργεία και εκείνους που διετέλεσαν. Αυτό θα είχε πραγματικό ενδιαφέρον.

Λίγο πριν η συνάντηση ολοκληρωθεί ο κύριος Σακκιώτης δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png