"Αίγινα Κίνηση Ευθύνης". Ομιλία του κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη στην Κυψέλη και συζήτηση για τα τοπικά προβλήματα.

Με θέμα "Συζήτηση με τους συλλόγους και τους πολίτες της Κυψέλης για τα τοπικά προβλήματα και τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες του νησιού μας", πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης, η εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη "Αίγινα Κίνηση Ευθύνης". Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και δημοτικού συμβούλου κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη. Ο κύριος Κουκούλης στην αρχή της εισήγησής του παρουσίασε το χαρακτήρα και τον αυτοδιοικητικό ρόλο της παράταξης, ενώ στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η "Αίγινα Κίνηση Ευθύνης" έλαβε την πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης.Είπε ότι αυτή δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά μίας προεκλογικής συγκέντρωσης, αλλά επιδιώκει να καταγράψει και να αναλύσει τα προβλήματα της περιοχής, ενώ οριοθετώντας τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας, σημείωσε ότι: "Είναι φυσικό για μια αντιπολίτευση, τώρα ενόψει εκλογών, να έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει, να προτείνει και να δράσει". Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γενικότερο πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο, και τα κριτήρια των ψηφοφόρων,  κριτήρια που διαμορφώνουν επιλογές.

"Επιδιώκουμε να πείσουμε όλους τους πολίτες να μην προτιμήσουν, να μην ψηφίσουν με βάση τη φιλία ή την υποχρέωση ή το κόμμα, αλλά μόνο με βάση τις ικανότητες και το ήθος. Πιστεύουμε ότι δεν είναι καιρός για πειράματα, και παροτρύνουμε όλους να ψηφίσουν αξιοκρατικά, να ακούσουν τις συγκεκριμένες προτάσεις και τις δικές μας, αλλά και των άλλων υποψηφίων και να αξιολογήσουν ποιες προτάσεις και ποιος συνδυασμός είναι ο πιο κατάλληλος για τα συμφέροντα των πολιτών, για τα συμφέροντα του δήμου" είπε ο κύριος Κουκούλης ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος της ομιλίας του.

"Είμαστε εδώ παρόντες, με πολύ μεγάλη ανανέωση και σε πρόσωπα και σε ιδέες" είπε στη συνέχεια, διευκρινίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν θα μπει σε προτάσεις, που επεξεργάζεται ο συνδυασμός για την επόμενη ημέρα και θα παρουσιαστούν σε επόμενες συναντήσεις. "Σας λέω μόνο ότι δεν είναι ανεδαφικά ευχολόγια, αλλά στόχοι που υλοποιούνται", συμπλήρωσε, ενώ παρέθεσε τους τρεις άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν αυτές οι προτάσεις: καθημερινότητα, αλληλεγγύη και ανάπτυξη.

Επιγραμματικά στον άξονα της καθημερινότητας ανέφερε το νερό, τα σκουπίδια, την κακή κατάσταση των δρόμων, τον ελλιπή ηλεκτροφωτισμό. Μάλιστα χαρακτήρισε "ως δεδομένα και αυτονόητα" κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας την καλή ποιότητα του νερού και την καθαριότητα ενώ "τώρα έχουν γίνει ζητούμενο" τόνισε. "Η αποκατάσταση μπορεί να γίνει και θα γίνει, το έχουμε ξανακάνει", συμπλήρωσε.

Στον άξονα της αλληλεγγύης είπε ότι: "Το να σταθούμε δίπλα στον άλλον είναι στάση ζωής", και συνέχισε "Όχι να αντιμετωπίσουμε εκείνους που έχουν ανάγκη με διάθεση φιλανθρωπίας, αλλά να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο με αλληλεγγύη και συντροφικότητα". Παρέθεσε το σημαντικό ρόλο που παίζουν σε αυτή την προσπάθεια η εκκλησία και οι σύλλογοι, έκανε αναφορά στις προσπάθειες που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια της διοίκησής του και τόνισε ότι "Ο δήμος μπορεί να κάνει περισσότερα" διευκρινίζοντας ότι εκτός από συντονιστής μπορεί να εφαρμόσει και άλλες δράσεις, κατά το πρότυπο άλλων δήμων της χώρας όπως: κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, δωρεάν μαθήματα σε παιδιά.

Τέλος, μιλώντας για τον τρίτο άξονα, έκανε αναφορά στην ανεργία, προβάλλοντας ως αναγκαιότητα την ανάπτυξη θέτοντας ως κυρίαρχη προοπτική αυτή της ανάπτυξης του τουρισμού. "Δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό, χωρίς καθαριότητα και νερό, χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές".

Για τα μεγάλα έργα υποδομών της Αίγινας, όπως ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης, ο βιολογικός, ο περιφερειακός δρόμος και άλλα, ο κύριος Κουκούλης είπε ότι είναι σε τροχιά υλοποίησης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους πόρους του νέου Χρηματοδοτικού Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2014 - 2020.

"Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες για τα αίτια της αποτυχίας της διαχείρισης των σκουπιδιών, αλλά θα ασχοληθώ κυρίως με το μέλλον, πως μπορεί να αντιμετωπιστεί από εδώ και πέρα", είπε ο κύριος Κουκούλης ανοίγοντας το τελευταίο μέρος της ομιλίας του που αφορούσε στην κατάσταση με τα σκουπίδια και παραμέτρους για τη διαχείρισή τους.

Ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής και του νησιού με εκπροσώπους φορέων και κατοίκων της Αίγινας. Αναλυτικά η ομιλία του κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη και η συζήτηση που ακολούθησε, στο video που συνοδεύει το άρθρο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png