Η ομιλία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας" κυρίου Γιώργου Κοττάκη, κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης.

Η πρώτη επίσημη προεκλογική ομιλία στην Αίγινα πραγματοποιήθηκε χθες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Κομματικής Οργάνωσης Αίγινας του ΚΚΕ. Ο κύριος Γιώργος Κοττάκης ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας", είχε ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν από την Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ. "Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου έρχονται σε μία εποχή δύσκολη για όλο το λαό. Σε μία εποχή που η καπιταλιστική κρίση έχει τσακίσει κυριολεκτικά κάθε λαϊκό δικαίωμα, κάθε λαϊκή οικογένεια.

Στην ίδια εποχή βέβαια τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και των τραπεζιτών αυξάνονται. Πολλοί θα αναρωτηθούν τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές;" είπε ο κύριος Γιώργος Κοττάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του και συνέχισε σημειώνοντας τις θέσεις του συνδυασμού "Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας" και του ΚΚΕ σχεδόν τέσσερα χρόνια πριν. "Λέγαμε και λέμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σε ένα μηχανισμό, σε ένα ακόμη γρανάζι του κράτους. Οι Δήμοι με το σχέδιο του "Καλλικράτης" και όλα τα σχέδια που προηγήθηκαν, όπως "Καποδίστριας" κτλ, γίνονται ένας ακόμη φορομπηχτικός μηχανισμός στα χέρια του κράτους, ο οποίος αρπάζει φόρους από τους δημότες και τα δίνει ζεστό χρήμα στην πλουτοκρατία.

Λέγαμε ακόμη, ότι οι δήμοι θα γίνουν το όχημα για να περάσουν μέρος των ιδιωτικοποιήσεων" τόνισε ο κύριος Κοττάκης σκιαγραφώντας τις θέσεις του συνδυασμού που είναι επικεφαλής. Κατηγόρησε τους υποψηφίους δημάρχους των προηγούμενων εκλογών ότι προσπάθησαν να παραμυθιάσουν το λαό, στρέφοντας την προσοχή σε άλλα ζητήματα. "Να του παρουσιάσουν μελέτες, προμελέτες, που και αυτές τις είχε πληρώσει ο Αιγινήτης από την τσέπη του, να του παρουσιάσουν σχέδια, να πείσουν το λαό ότι αυτοί είναι ικανότεροι να διαχειριστούν αυτή τη μιζέρια από τους προηγούμενους", είπε ο κύριος Κοττάκης.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας" χαρακτήρισε το μήνυμα της ενότητας και της ανεξαρτησίας, που χρησιμοποίησαν οι δημοτικές παρατάξεις τις προηγούμενες εκλογές (και που όπως είπε, και σε αυτές θα χρησιμοποιήσουν ξανά) ως προσχηματικό. "Αν εξαιρέσουμε τις ανούσιες κοκορομαχίες μεταξύ τους και τις διαχειριστικές κόντρες που είχαν, στα υπόλοιπα τα έβρισκαν μια χαρά. Την ίδια πολιτική υπεράσπιζαν και οι υπόλοιποι συνδυασμοί", είπε και συμπλήρωσε ότι: "όταν η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας έθετε σημαντικά ζητήματα για τα προβλήματα του νησιού, αντιμετωπίζονταν με "αστεία επιχειρήματα και με νομικίστικα τερτίπια προσπαθούσαν να μην συζητηθούν τα θέματα".

Ο κύριος Κοττάκης συνεχίζοντας την ομιλία τόνισε: "Έχουν σοβαρές ευθύνες όλοι αυτοί που τώρα το παίζουν ξανά σωτήρες, όχι γιατί μόνο παλαιότερα διετέλεσαν δημοτικές αρχές, αλλά κυρίως γιατί οι ίδιοι ήταν θιασώτες της πολιτικής που ξεζουμίζει το λαό". Αναλυτικά η ομιλία του κυρίου Γιώργου Κοττάκη στο video που συνοδεύει το άρθρο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png