Δηλώσεις του κυρίου Νεκτάριου Κουκούλη για την πορεία των οικονομικών του Δήμου Αίγινας και το ύψος των κρατικών επιχορηγήσεων.

Δηλώσεις στο Aegina Portal θέλησε να κάνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα οικονομικά ζητήματα του Δήμου Αίγινας κύριος Νεκτάριος Κουκούλης. Η δηλώσεις γίνονται λίγες μέρες μετά την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την επιχορήγηση 1.637.000 ευρώ, ποσό που αφορά την εξόφληση ληξιπροθέσμων οφειλών. Πρόκειται για τη δεύτερη επιχορήγηση που θα λάβει ο Δήμος μετά από την πρώτη που είχε ύψος 1.865.000 ευρώ. Αυτή η επιχορήγηση είχε εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο το Δεκέμβριο του 2012.

Ο κύριος Κουκούλης ανέφερε ότι η εκταμίευση αυτού του ποσό βρίσκεται προς την ολοκλήρωσή της. Διευκρίνισε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αφορούν δικαιούχους από το 2004 μέχρι το 2011, ενώ όπως είπε γίνεται προσπάθεια ώστε να εξοφληθούν και υποχρεώσεις του 2012.. Έκανε επίσης αναφορά στο ποσό των 2.779.000, επιχορήγηση για την εξόφληση των χρεών προς την ΕΥΔΑΠ.

Αναφορικά με τα δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών του Δήμου σημείωσε ότι αυτά έχουν ρυθμιστεί, και για τα επόμενα τρία χρόνια θα έχουν χαμηλό τοκοχρεολύσιο, με εξαίρεση δάνειο το οποίο έχει ληφθεί από ιδιωτική τράπεζα. Ο κύριος Κουκούλης σημείωσε ότι δεν έχουν συναφθεί δάνεια κατά τη διάρκεια αυτής της διοίκησης, ενώ υπογράμμισε ότι το χρέος του Δήμου Αίγινας, από τα 8.000.000 εκατομμύρια ευρώ το 2011, θα παραδοθεί στην επόμενη διοίκηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές του Μαΐου κάτω από το ένα εκατομμύριο (ο ίδιος το υπολογίζει γύρω στις 700.000 ευρώ). Ο κύριος Κουκούλης είπε ότι η παρακράτηση του ποσού των επιχορηγήσεων από πόρους του 2015 - 2020 προς το Δήμο είπε ότι είναι κάτι που "συζητείται" χωρίς να το σχολιάσει περαιτέρω.

Τέλος, έκανε αναφορά και στα 5.000.000 ευρώ που διαθέτει η κεντρική διοίκηση για το κόστος της  μεταφορά του νερού στο νησί, σημειώνοντας ότι όλα τα προηγούμενα διαμορφώνουν ένα καλύτερο οικονομικό περιβάλλον. Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμαρχο κύριο Σάκη Σακκιώτη, την οικονομική υπηρεσία και τους συνεργάτες του.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png