Φίλιππος Τζίτζης. Γραπτή επερώτηση για το διάταγμα που αφορά τον χαρακτηρισμό της νήσου μας, ως τουριστικού προορισμού και την απαγόρευση διατήρησης οικοσίτων.

Γραπτή Επερώτηση Δημοτικού Συμβούλου Αίγινας. Φίλιππου Τζίτζη

Κοινοποίηση προς:
τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κ. Νικ. Γιαννούλη
τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους και το σώμα του Δ.Σ.
Αίγινα, 21/06/2013


Στο νησί μας, την Αίγινα, λόγω της οικονομικής κρίσης και της μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας στρέφονται  στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Όσον αφορά την αγροτική παραγωγή και καλλιέργεια, υπάρχουν σύλλογοι και φορείς που ασχολούνται διεξοδικά. Όμως, σε ό,τι έχει να κάνει με την κτηνοτροφία, ερωτάται ο κ. Δήμαρχος: θεωρεί πως πρέπει να επανεξεταστεί ή όχι, για τη νήσο Αίγινα, η θέση που προκύπτει από το Π.Δ. 899/76, ότι η Αίγινα, δηλαδή, είναι «τουριστικός χώρος»;

Με την απόλυτη εφαρμογή του ισχύοντος διατάγματος, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι, επικρατούσες στις κατοικημένες -σήμερα- περιοχές της Αίγινας, τοπικές, κτηνοτροφικές και άλλες αστικές συνθήκες, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα, τόσο στους κτηνοτρόφους των περιοχών, οι οποίοι και δε μπορούν να βγάλουν νόμιμη άδεια, όσο και στους κατοίκους που εκτρέφουν οικόσιτα για την κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών.


Σύμφωνα και με τα παραπάνω, το Π.Δ. αποτελεί τροχοπέδη για την ενασχόληση των Αιγινητών με την κτηνοτροφία, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά. Επομένως, μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και με την υπάρχουσα νομοθεσία δεν παρέχεται εναλλακτική σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που ασφυκτιούν μέσα στην οικονομική δυσπραγία και δε μπορούν νομίμως να θεμελιώσουν ένα νέο εγχείρημα. Καλούμαστε, λοιπόν, όσο περνά από το χέρι μας, να προβούμε συλλογικά σε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να επανεξεταστούν όλα όσα προβλέπονται από το Π.Δ. 899/76 για την κτηνοτροφία στο νησί μας.

Σας ζητώ να ενταχθεί το ζήτημα αυτό ως ημερησίας διατάξεως στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κάτι τέτοιο δε συνέβη στην πρόσφατη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, έτσι, η επερώτηση επαναλαμβάνεται σήμερα 7/8/2013.

Φίλιππος Τζίτζης
Δημοτικός Σύμβουλος


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png