Δήμος Αίγινας - Συνάντηση Δημάρχου με στελέχη Ολλανδικού Υπουργείου Υγείας

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Θεοδόσης Σακκιώτης συναντήθηκε στις 6/6/2013 ημέρα Πέμπτη στο Δημαρχείο , με ομάδα στελεχών του Ολλανδικού Υπουργείου Υγείας με επικεφαλής τους κ.κ. Bart Vos &Tim Rombouts , που πραγματοποιούν εκπαιδευτική – ενημερωτική περιοδεία τις ημέρες αυτές στη χώρα μας.

Σκοπός της επίσκεψης στην Αίγινα ήταν η επικοινωνία με την Δημοτική Αρχή και η ενημέρωση σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς , της συμμετοχής στο έργο αυτό των πολιτών ώς μελών Συλλόγων ή μή κυβερνητικών οργανώσεων , στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εθελοντές κλπ.


Ο κ. Δήμαρχος απαντώντας στις ερωτήσεις αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων σε θέματα όπως

    Στη γενική πολιτική του Δήμου της Αίγινας και στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στους τομείς κοινωνικής υποστήριξης και φροντίδας των Δημοτών.

    Στην ενθάρρυνση , πληροφόρηση και ενίσχυση των μελών της τοπικής κοινωνίας , των εθελοντών και των μη κυβερνητικών Οργανώσεων

    Στη διαφορά που υπάρχει στους τομείς της υγείας και κοινωνικής φροντίδας μεταξύ των μεγάλων πόλεων και των μικρότερων και ειδικότερα των μικρών νησιών

    Στον ρόλο της Τοπικής αυτοδιοίκησης και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται τοπικά ή στο πλαίσιο των τοπικών και πανελλήνιων Ενώσεων Δήμων - Κοινοτήτων ( ΤΕΔΚΝΑ - ΚΕΔΕ )

    Στις αλλαγές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 10 χρόνια στους τομείς της κοινωνικής ευαισθησίας και της συνοχής μεταξύ των μελών της Ελληνικής οικογένειας.

    Στην επίδραση που έχει η πρόσφατη οικονομική κρίση και αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της Υγείας και Κοινωνικής φροντίδας κλπ

    Στην ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής Εκκλησίας σε ζητήματα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png