Αίγινα Κίνηση Ευθύνης. Δελτίο Τύπου. Οι "παρεμβάσεις" στην Κολώνα και άλλα ανησυχητικά περιστατικά

Αίγινα Κίνηση Ευθύνης. Δελτίο Τύπου.
Είναι κοντά  δυόμιση χρόνια τώρα που όλοι οι πολίτες παρακολουθούμε την ανερμάτιστη και αναποτελεσματική πολιτική της δημοτικής αρχής και υφιστάμεθα τις συνέπειές της με απελπισία, απόγνωση και οργή.  Τα αυτονόητα έγιναν ζητούμενα, όπως η αποκομιδή των σκουπιδιών και το νερό. Ανικανότητα, πενία στελεχών, ανούσιοι εγωισμοί, παρατυπίες ακόμη και παρανομίες, έχουν πια γίνει καθημερινότητα.

Αυτά που  συνέβησαν, όμως, το τελευταίο δεκαήμερο  συνιστούν επιτομή της αναποτελεσματικότητας και προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία και ερωτηματικά σε όλους τους πολίτες. Αναφερόμαστε στα τέσσερα περιστατικά που προκαλούν δυσάρεστη εντύπωση για τα λάθη, τις παραλείψεις και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής:

    Τις παρεμβάσεις «αυτοδιοικητικής αισθητικής» από «άγνωστους εθελοντές», στον τεράστιας πολιτιστικής σημασίας για το νησί μας αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας.
    Τις περίεργες και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια φωτιές στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, που προκάλεσαν τη σύλληψη και την παραπομπή στο αυτόφωρο του αρμόδιου αντιδημάρχου καθαριότητας.
    Την, σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, απόρριψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο των συμβάσεων της μεταφοράς νερού του 2013, μια εξέλιξη με απρόβλεπτες συνέπειες.
    Και τέλος, αλλά εξαιρετικής σημασίας για την ίδια τη ζωή, την επικίνδυνη αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου μας για τη στοιχειώδη οργάνωση της πρωτοβάθμιας υγείας στο νησί μας. Στην Αίγινα του 2013 καθίσταται αδύνατη η μεταφορά ασθενών ή τραυματιών με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας εξαιτίας της έλλειψης οδηγού που θα καλύψει συγκεκριμένη βάρδια.

Είναι πια  προφανές, πως ακόμη κι ο Δήμαρχος διαπιστώνει καθημερινά με απογοήτευση και απελπισία το αδιέξοδο της πολιτικής του. Ελπίζουμε κάποτε να συνειδητοποιήσει ότι η κάκιστη αυτή πολιτική επιδεινώνεται όταν, αντί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με κατανόηση και διάθεση συνεργασίας, απαντά σε ερωτήματα πολιτών με θυμωμένους και δυσανάλογους συμψηφισμούς, απαξιώνοντας ακόμη και αυτή τη θέση του Δημάρχου. Όπως έκανε την περασμένη Δευτέρα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου συζητήθηκε το θέμα των «εργασιών εξωραϊσμού» του αρχαιολογικού χώρου της Κολώνας. Στη συζήτηση αυτή, το  στέλεχος της παράταξης μας αρχιτέκτονας Γιάννης Παπαδόπουλος, που είναι και εξ επαγγέλματος καλός γνώστης των θεμάτων προστασίας του αιγιαλού και του αρχαιολογικού χώρου, έκανε μια τεκμηριωμένη τοποθέτηση και έθεσε εύλογα ερωτήματα. Ως «απάντηση», ο Δήμαρχος επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με απαράδεκτο τρόπο και με νηπιώδη επιχειρήματα. Είναι τέτοια μάλιστα η απελπισία των διοικούντων που επιχειρούν ακόμη και φίμωση στελεχών τους (όπως του προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Αίγινας), χωρίς καν να κρατούν τα προσχήματα, μπροστά σε κάμερες και πολίτες.

Ενόψει λοιπόν της τουριστικής περιόδου, τη σημαντικότητα  της οποίας όλοι κατανοούμε, καλούμε  τη Δημοτική Διοίκηση να ασκήσει ουσιαστική διοίκηση και να συνειδητοποιήσει ότι δεν βρίσκεται στην αντιπολίτευση, στην οποία μπορούσε με ανέξοδο τρόπο να επιδίδεται σε τυπολατρία και ακατάληπτα λογύδρια που θα μας «οδηγούσαν σε πολιτικές που θα αναφερόντουσαν σε αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου μας»

Έστω και  τώρα που τα περιθώρια στενεύουν, καλούμε τη διοίκηση του δήμου  να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με σοβαρότητα και συνέπεια. Ειδάλλως, δεν απομένει παρά να κάνουμε μια παραίνεση τόσο προς τους πολίτες όσο και στους ίδιους τους φέροντες την διοικητική αρμοδιότητα:

«Ένας χρόνος είναι, θα περάσει. Υπομονή».


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png