Ανοιχτή επιστολή Νίκου Οικονόμου σχετικά με το θέμα της παραλίας της Κολώνας.

Νίκος Οικονόμου. Δημοτικός Σύμβουλος, Ανοιχτή επιστολή.
Με αφορμή την επίσημη τοποθέτηση του Δημάρχου Αίγινας για την Κολώνα., η οποία στάλθηκε στα τοπικά ΜΜΕ το Σάββατο 18 Μαΐου 2013, ως δημοτικός σύμβουλος έχω να επισημάνω τα εξής:

Κάτι δεν πάει καλά με τις δηλώσεις του δημάρχου και του προέδρου του τοπικού διαμερίσματος Αίγινας.

Ο δήμαρχος σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε παραδεχτεί ότι:

 « Χθες διαπιστώθηκε μια επιχείρηση αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου που οδηγεί στην πλαζ. Προσωπικά, δεν διαπίστωσα να κόπηκε κανένα δέντρο στην περιοχή. Η περιοχή ήθελε μια παρέμβαση. Οι δρόμοι που οδηγούσαν στην πλαζ ήταν δρόμοι που δεν επέτρεπαν σε ηλικιωμένους, ανήμπορους και παιδιά να έχουν πρόσβαση σε αυτή.  Αυτή η αποκατάσταση όπως με ενημέρωσαν πριν λίγο, επιχειρήθηκε  από τη Δημοτική Κοινότητα Αίγινας. Ωστόσο νομίζω, ότι  μια τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να βοηθήσει  την αποκατάσταση της βατότητας, όμως δεν θα έπρεπε να έχει την έκταση αυτή. Δεν έχει υπάρξει αλλοίωση του αιγιαλού(!!!) Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να μην υπάρχουν οργανωμένες παρεμβάσεις έστω και για την αποκατάσταση της συγκεκριμένης περιοχής που είναι μέρος του Αρχαιολογικού χώρου της Κολώνας.». Όμως λίγες μέρες αργότερα, στο δελτίο τύπου της 18ης  Μαΐου αναφέρει ότι «Η "παρέμβαση" που διαπιστώθηκε στην Κολώνα έγινε χωρίς ενημέρωση του Δημάρχου.»

Ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αίγινας στις τοποθετήσεις του τόσο στην συνάντηση των φορέων για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού όσο και στην συνεδρίαση της  οικονομικής επιτροπής,  δήλωσε «Έγινε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος , ο αντιδήμαρχος οικονομικών , ο αντιδήμαρχος ποιότητα ζωής και υπάλληλοι της καθαριότητας» . Το  θέμα της συνάντησης ήταν «Πως θα καθαριστεί η Αίγινα και θα παραμείνει καθαρή». Στην συζήτηση τέθηκε και το θέμα καθαρισμού των παραλιών Αύρας και Κολόνας . Όπως τονίστηκε από τον πρόεδρο είχε βρεθεί επιχειρηματίας που θα τις καθάριζε αφιλοκερδώς!!!!

Στην συνεδρίαση  ζητήθηκε από τον  πρόεδρο , πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του,  να βάλει πλάτη και ότι να αναλάβει τον καθαρισμό των πλαζ.

Συνεπώς οι παρεμβάσεις στην Κολόνα ήταν εν γνώσει των μελών της διοίκησης και κυρίως του δημάρχου.

Αν έγιναν κάποιες υπερβολές κατά τον δήμαρχο αυτό σημαίνει Ή ότι ο Πρόεδρος  δεν κατάλαβε τι ακριβώς του ζητήθηκε Ή ότι ο δήμαρχος δεν ήταν σαφής στις εντολές που έδωσε.

Σε κάθε περίπτωση κάποιος λέει ψέματα. Όμως την τελική ευθύνη την έχει ο δήμαρχος ο οποίος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Για να θυμηθούμε την ιστορία μας,  ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ο Ιωάννης Καποδίστριας , τον οποίο τιμούμε δεν θα επέρριπτε ευθύνες στους υφιστάμενους του για τα όποια  λάθη γίνονταν.

Εφόσον ο δήμαρχος γνώριζε κατά δήλωση  του  από τον χειμώνα για την κοπή των δέντρων,  γιατί περίμενε τα μέσα Μαΐου για την αποκατάσταση του χώρου από τις αρμόδιες αρχές;

 Γιατί δεν το ζήτουσε από αυτές όταν πληροφορήθηκε το γεγονός;

Γιατί το ζητάει τώρα;

Σε κάθε περίπτωση ζητώ την ακύρωση του διαγωνισμού  παραχώρησης της παραλίας της Κολόνας . Ζητώ να αποδοθεί στους πολίτες δωρεάν και να γίνει αποκατάσταση του χώρου με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Τέλος δηλώνω ότι είμαι έτοιμος να βοηθήσω σε ότι μου ζητηθεί για την αποκατάσταση του  χώρου της παραλίας της Κολόνας.

ΥΓ.

Αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια φίμωσης του πρόεδρου του τοπικού διαμερίσματος Αίγινας  στην συνεδρίαση της  οικονομικής   επιτροπής τόσο από  τον πρόεδρο της,  κ. Νεκτάριο Κουκούλη όσο και από μέλος της οικονομικής επιτροπής.

Ευτυχώς που υπάρχουν τα βίντεο για να βλέπει ο κόσμος ώστε να βγάζει τα συμπεράσματα του
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png