Έντονη αντίδραση Σάκη Σακκιώτη για την έγκριση κειμένου του Εφορευτικού Συμβουλίου Βιβλιοθήκης. upd

Έντονη ήταν η αντίδραση του δημάρχου Αίγινας κυρίου Σάκη Σακκιώτη, μετά την κοινοποίηση της έγκρισης κειμένου από το Εφορευτικό Συμβούλιο Βιβλιοθήκης. Το συμβούλιο αποτελείται απ τους: Τρύφωνα Γκότση, πρόεδρο, Άγγελο Σερέτη, Αντιπρόεδρο, και τα μέλη Νίκο Γιαννούλη, Χαράλαμπο Μαράκη, Σταύρο Σακκιώτη και Απόστολο Κασελούρη, εισηγητή του θέματος: "Πορεία μεταστέγασης της βιβλιοθήκης".

Η εισήγηση και η έγκριση του κειμένου που ακολούθησε αναφέρεται στο γνωστό ζήτημα της μεταστέγασης της βιβλιοθήκης. Το κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων τη "βούληση" για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου του Κυβερνείου, αλλά θέτει ως προϋπόθεση την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία της βιβλιοθήκης, ενώ παραθέτει την "υποψία" αναστολής της λειτουργίας της, καθώς όπως αναφέρεται: "Το πρόβλημα τίθεται έχοντας ως δεδομένο ότι η βιβλιοθήκη μετά την αποκατάσταση του κτιρίου δεν θα επιστρέψει στο σημερινό της χώρο, χωρίς ουσιαστικά να έχει υπάρξει πρόβλεψη για την μόνιμη αλλά ούτε και για την προσωρινή ακόμη μεταστέγασή της".  Διαβάστε περισσότερα...

Αναφορικά με την πρόταση του Δήμου Αίγινας για τη μεταστέγαση στο σχολείο του Βαθέος αναφέρει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι αποδεκτή, λόγω του μεγάλου όγκου των βιβλίων, την απόσταση του χώρου από το κέντρο της πόλης, την έλλειψη συγκοινωνιακής πρόσβασης και την απόρριψη από την εφορεία των ΓΑΚ (αφορά την περίπτωση προσωρινής στέγασης του Ιστορικού Αρχείου).

Στο κείμενο επίσης χαρακτηρίζεται η διαδικασία της ΔΙΕΦΕΣ ως μη ενδεδειγμένη, θέτοντας εκ νέου το ζήτημα ότι δεν είχαν λυθεί τα προβλήματα της μεταστέγασης των υπηρεσιών. Παράλληλα γίνεται αναφορά στη μείωση του αρχικού ποσού της χορηγίας της ΔΕΗ από τα 1,5 εκ. στις 700.000 ευρώ. Το κείμενο καταλήγει με την πρόταση για την έναρξη της διαδικασίας για την άμεση αποκατάσταση του Εΰναρδείου για τη μεταστέγαση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

Η συνεδρίαση του συμβουλίου έγινε στις 17 Απριλίου,  ενώ το έγγραφο έχει ημερομηνία 22 Απριλίου.

ενημέρωση: Για το ζήτημα θα κάνουν δηλώσεις αύριο στο Aegina Portal οι κύριοι Τρύφωνας Γκότσης και Απόστολος Κασελούρης.

Έγγραφο 1 2



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png