Δικαιώνει το Φίλιππο Τζίτζη η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152, για την ανάκλησή του από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου.

Ως "ακυρωτέα" χαρακτηρίζεται η απόφαση του Δημάρχου Αίγινας κυρίου Σάκη Σακκιώτη στις 9 Μαρτίου 2012, να ανακαλέσει το δημοτικό σύμβουλο κύριο Φίλιππο Τζίτζη από τις αρμοδιότητές του ως αντιδημάρχου. Η συγκεκριμένη απόφαση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: "Η ανάκληση του Αντιδημάρχου κ. Φίλιππου Τζίτζη πριν την λήξη της
θητείας του, συνδέεται με επαναλαμβανόμενες αρνήσεις του αναφερόμενου να λειτουργήσει σε συστοίχιση με επιλογές της Διοίκησης, που έχουν να κάνουν, με την πρόοδο και την Ανάπτυξη του Νησιού μας".


Για τη συγκεκριμένη απόφαση ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης είχε καταθέσει προσφυγή, η απόφαση της οποίας του κοινοποιήθηκε σήμερα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, σύμφωνα με την οποία η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152, κατά το άρθρο 153, χαρακτηρίζει ως "ακυρωτέα" την απόφαση του Δημάρχου Αίγινας κυρίου Σάκη Σακκιώτη. Για το θέμα μίλησε πριν από λίγο στο Aegina Portal ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης. Λίγο νωρίτερα είχε παρουσιάσει την απόφαση στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152, η απόφαση της ανάκλησης του κυρίου Τζίτζη από τη θέση του αντιδημάρχου, δεν αναφέρεται σε πλημμελή άσκηση των καθηκόντων, ενώ η ίδια η απόφαση του Δημάρχου δεν αιτιολογείται επαρκώς. Ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης μετά από αυτή την απόφαση αισθάνεται ηθικά δικαιωμένος, ενώ όπως φάνηκε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα απαιτήσει από το Δήμο Αίγινας την αποζημίωσή για τους μήνες που ανακλήθηκε από τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png