Αίγινα - Κίνηση Ευθύνης. Η απελπιστική κατάσταση με το νερό και τα σκουπίδια..

Αίγινα - Κίνηση Ευθύνης. Δελτίο Τύπου.
Η έντονη ανησυχία όλων των πολιτών για  όσα συμβαίνουν στην Αίγινα στον τομέα  της καθαριότητας και της υδροδότησης  έχει πια μετατραπεί σε απελπισία  και οργή.

Η διακοπή  της υδροδότησης σε όλο σχεδόν το νησί ενώ παράλληλα τα σκουπίδια  συσσωρεύονται με αμείωτο ρυθμό  έχουν προκαλέσει πλήθος προβλημάτων  στους κατοίκους με άμεση απειλή για την υγεία και την ίδια την επιβίωσή τους. Ιδιαίτερο είναι το πλήγμα για τους επαγγελματίες του νησιού καθώς τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα στην ύδρευση και την καθαριότητα συμβαίνουν μέσα στη θερινή περίοδο, όταν κάθε μέρα και κάθε επισκέπτης είναι πολύτιμοι στη μάχη για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι προειδοποιήσεις  που απευθύναμε στη διοίκηση του  δήμου από την πρώτη στιγμή της θητείας της έπεσαν δυστυχώς στο κενό. Γράφαμε σε Δελτίο Τύπου στις 4/10/2011 με αφορμή τις τότε διακοπές υδροδότησης:

«Όσα συμβαίνουν όμως δεν είναι  κεραυνός εν αιθρία. Είναι το αναπόφευκτο  αποτέλεσμα της κάκιστης πολιτικής  που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή για  τη διαχείριση της ύδρευσης και γενικότερα της πολιτικής της για το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Θ. Σακκιώτη ήταν ενήμερη από την πρώτη στιγμή για το οικονομικό πρόβλημα που είχε προκαλέσει στο Δήμο μας η περικοπή της κρατικής επιχορήγησης που εφαρμόστηκε από το 2010 και συνεχίζεται. Και κάναμε αμέτρητες φορές την επισήμανση ότι είναι αναγκαίο και επείγον να ληφθούν μέτρα που θα περιορίζουν τις δαπάνες και θα αυξάνουν τα έσοδα του Δήμου. Αντί γι’ αυτό όμως είδαμε το Δήμο να ξοδεύει αλόγιστα ακόμη και για δημόσιες σχέσεις και να αποφασίζει ένα νέο τιμολόγιο ύδρευσης που ελαφρύνει τους μεγάλους καταναλωτές και μειώνει τα έσοδα του Δήμου.

Αυτά που συμβαίνουν με το νερό ήταν λοιπόν αναπόφευκτα και προδιαγεγραμμένα. Και αυτές οι ελλείψεις και  οι περιορισμοί εμφανίζονται ή θα εμφανιστούν και σε άλλες υπηρεσίες  του Δήμου, όπως η καθαριότητα, ο  ηλεκτροφωτισμός, οι επισκευές στους  δρόμους κλπ.»

Οι δυσοίωνες  προβλέψεις μας δυστυχώς επαληθεύθηκαν. Η δημοτική αρχή του κ. Θ. Σακκιώτη όχι μόνο δεν άλλαξε πορεία αλλά και αρνήθηκε αδικαιολόγητα τις συγκεκριμένες προτάσεις για συνεργασία στα οικονομικά θέματα που διατύπωσε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξής μας κ. Π. Ι. Κουκούλης με επιστολή του στον δήμαρχο στις 6/4/2012.

Στις παρούσες συνθήκες, το λιγότερο που υποχρεούται  να κάνει η διοίκηση του δήμου  είναι η άμεση σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ώστε να ενημερωθούν  όλοι οι πολίτες και να αναζητηθούν, έστω και την ύστατη στιγμή, λύσεις για αντιμετώπιση της δυσάρεστης και εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png