Επιστολή Παναγιώτη Κουκούλη προς Σάκη Σακκιώτη για το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου Αίγινας.

Από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αίγινα - Κίνηση Ευθύνης, κύριο Παναγιώτη Κουκούλη λάβαμε την ακόλουθη επιστολή στην οποία διατυπώνονται όσα ανέφερε ο ίδιος κατά τη χθεσινή συνάντησή του με το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη.

Προς:
κ. Θεοδόσιο Σακκιώτη
Δήμαρχο Αίγινας
Κοινοποίηση:

Δημοτικούς Συμβούλους
Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αίγινας
Τοπικά ΜΜΕ

Κύριε Δήμαρχε,
Επιθυμώ να διατυπώσω και γραπτώς αυτά που  ανέφερα στην χθεσινή συνάντησή  μας.

Είχα δηλώσει ήδη από το 2010 ότι ο Δήμος Αίγινας αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα εξαιτίας της περικοπής των κρατικών επιχορηγήσεων. Από την πρώτη στιγμή της θητείας της παρούσας διοίκησης του Δήμου εξέφρασα την αναγκαιότητα δραστικής αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού. Η διοίκηση του Δήμου, δυστυχώς, αγνόησε αυτές τις επισημάνσεις, η κατάσταση επιδεινώθηκε και το αποτέλεσμα είναι να βιώνουμε καθημερινά την υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Αποκορύφωμα και αντανάκλαση αυτής της  κακής πορείας του Δήμου ήταν η μη υπερψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου στη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Μαρτίου 2012.

Στη συνεδρίαση αυτή επισημάνθηκαν από τους συμβούλους της παράταξής μας αλλά και των άλλων παρατάξεων οι πολύ σοβαρές ελλείψεις που είχε το σχέδιο Προϋπολογισμού που προτείνατε τόσο από τυπική και νομική άποψη όσο και από ουσιαστική. Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν με τρόπο λεπτομερή, πλήρη, σαφή και τεκμηριωμένο.

Παράλληλα δηλώσαμε τη διάθεση της Παράταξής μας  να συνεργασθεί ώστε να προκύψει ένας σωστός Προϋπολογισμός.

Δεν αξιοποιήσατε αυτή την διάθεση συνεργασίας  αλλά προχωρήσατε σε ενέργειες που  δυσχεραίνουν την προοπτική της  συνεργασίας και της από κοινού αντιμετώπισης του προβλήματος.

Τέτοιες ενέργειες  είναι η αποστολή εγγράφου με το οποίο μας καλείτε να υποβάλουμε γραπτές τις παρατηρήσεις μας  ενώ έχουμε διατυπώσει τις απόψεις μας με πλήρη τεκμηρίωση στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου, η πρόθεσή σας να προχωρήσετε σε νομικές μεθοδεύσεις κατά εκείνων των Δημοτικών Συμβούλων που καταψήφισαν το σχέδιο του Προϋπολογισμού, καθώς και οι δημόσιες δηλώσεις σας ότι το σχέδιο του Προϋπολογισμού είναι «πάρα πολύ καλό» και οι αντιρρήσεις που εκφράσαμε δεν έχουν δήθεν πολιτική και ουσιαστική τεκμηρίωση.

Παρόλα αυτά, στη χθεσινή συνάντησή μας, επανέλαβα  την πρόταση συνεργασίας και  μάλιστα με τρόπο πολύ συγκεκριμένο. Σας πρότεινα την άμεση συγκρότηση μιας ολιγομελούς ομάδας εργασίας με μέλη από τη διοίκηση και από στελέχη του Δήμου, την παράταξή μας καθώς και από τις υπόλοιπες παρατάξεις –εφόσον βέβαια επιθυμούν να συνεργασθούν– διότι σε τέτοιες κρίσιμες συνθήκες, η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης είναι εξαιρετικά σημαντική. Αυτή η ομάδα εργασίας να αποτυπώσει με αντικειμενικότητα την οικονομική κατάσταση του Δήμου και κυρίως το χρέος και το ετήσιο έλλειμμα και να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα που να αφορούν τόσο στη βελτίωση των εσόδων όσο και στον περιορισμό των δαπανών. Στις προτάσεις αυτές θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το δάνειο, το νέο τιμολόγιο ύδρευσης και το σχέδιο του προϋπολογισμού. Οι προτάσεις αυτές να τεθούν υπόψη των παρατάξεων και όλων των Δημοτικών Συμβούλων και να επιδιωχθεί η κατά το δυνατόν ευρύτερη αποδοχή τους.

Πιστεύω ότι  με συντονισμένες ενέργειες η  διαδικασία αυτή θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα που δεν θα υπερέβαινε τη μία εβδομάδα.

Στη συζήτησή μας απορρίψατε την πρότασή μου. Πιστεύετε ότι με την αλλαγή ορισμένων  κωδικών ο προϋπολογισμός θα βελτιωθεί  και θα υποστηριχθεί από την πλειοψηφία. Παραγνωρίζετε τα σημαντικά λάθη και τις ουσιαστικές ελλείψεις που έχει το προτεινόμενο σχέδιο όσον αφορά στη συμμόρφωση προς τους νόμους και τους κανονισμούς και κυρίως όσον αφορά στο Σχέδιο Οικονομικής Υποστήριξης και τη λήψη απόφασης για το δάνειο. Δεν δίνετε τη δέουσα προσοχή στο γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του 2012 έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αφού η νομοθεσία δίνει για πρώτη και μοναδική φορά τη δυνατότητα εξορθολογισμού των οικονομικών του Δήμου.

Εκφράζω ακόμη  μια φορά την ανησυχία μου ότι  η πολιτική που ακολουθείτε οδηγεί σε αδιέξοδο και σε απρόβλεπτες συνέπειες  και σας καλώ να προσχωρήσετε στη  λογική της συνεννόησης και της  συναίνεσης για το καλό του Δήμου  και των πολιτών.

Παναγιώτης  Ι. Κουκούλης
Δημοτικός Σύμβουλος –
Επικεφαλής  δημοτικής παράταξης ΑΙΓΙΝΑ –  ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png