Επιστολή για να μην μεταφερθούν οι αρμοδιότητες της ΔΟΥ Αίγινας. .

Μετά και την σχετική αναφορά του θέματος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης επιδιώκει να μεταφέρει το ζήτημα της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της ΔΟΥ Αίγινας σε επίπεδο Υπουργείο Οικονομικών, αποστέλλοντας επιστολή στον υπουργό οικονομικών και κοινοποιώντας την στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη, στους βουλευτές Α΄ Πειραιά και Νήσων και τη ΔΟΥ Αίγινας. Για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει ο Δήμος Αίγινας ώστε να αποτραπεί η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της ΔΟΥ Αίγινας στη ΔΟΥ Πειραιά, ζητήσαμε σχετική ενημέρωση από τον κύριο Σάκη Σακκιώτη.


Λίγο πριν, σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμος Αίγινας δέχθηκε μία ακόμη κατάσχεση για οφειλές σε ιδιοκτήτη γεώτρησης. Αναλυτικά για τα δύο θέματα οι δηλώσεις του κυρίου Σάκη Σακκιώτη στο video που συνοδεύει το άρθρο. Τέλος, σε ερώτηση για τη φημολογούμενη ανάκληση του κυρίου Φίλιππου Τζίτζη από τη θέση του αντιδημάρχου, μετά την αρνητική ψήφο στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ο κύριος Σακκιώτης δεν θέλησε να κάνει κάποιες δηλώσεις, φαίνεται όμως ότι για το θέμα έχουν ήδη δρομολογηθεί εξελίξεις που θα γίνουν γνωστές μέχρι αργά σήμερα το μεσημέρι. (ενημέρωση και ανάρτηση σχετικής απόφασης) Ακολουθεί η επιστολή του κυρίου Σακκιώτη για το ζήτημα της ΔΟΥ.

Κύριε Υπουργέ,
Με βάση τις προβλέψεις της αριθμ. πρωτ. Δ6Α 1133106 ΕΞ 2011 Απόφασής σας περί κατάργησης των τμημάτων ελέγχου ΔΟΥ Α΄ τάξεως και των Γραφείων ελέγχου ΔΟΥ Β΄ τάξεως, αναστολή λειτουργίας των τμημάτων Δικαστικού ΔΟΥ Α΄  τάξεως και ανακαθορισμός καθ’ ύλην αρμοδιότητας Τμημάτων και Γραφείων των ΔΟΥ Α΄ και Β΄ τάξεως, επισημαίνουμε τα παρακάτω:
1. Θεωρούμε ότι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της ΔΟΥ Αίγινας στην ΔΟΥ Α΄ Πειραιά, συνιστά μια αρνητική εξέλιξη, που επιφέρει σοβαρότατες επιπτώσεις σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, αφού εκ των πραγμάτων οι συναλλασσόμενοι θα υποχρεούνται να μετακινούνται εκτός Αίγινας με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

2. Αυτή η αρνητική εξέλιξη και μάλιστα σε περίοδο σοβαρότατης οικονομικής κρίσης με ακραίες επιπτώσεις προσδιορίζει τελικά τον κοινωνικό αποκλεισμό των συμπολιτών μας και των επισκεπτών της Αίγινας.

3. Ζούμε πράγματι σε μία εποχή έντονων οικονομικών και κοινωνικών μετασχηματισμών. Ωστόσο θεωρούμε εντελώς αδιανόητη μια μεταβολή τέτοιας κλίμακας που και την ανταγωνιστικότητα του Νησιού μας προσβάλλει και την πραγματική οικονομία του τόπου μας δραματικά αδυνατίζει.

4. Με βάση τα παραπάνω και με την βεβαιότητα ότι αυτή η αρνητική εξέλιξη ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ την Πρόοδο και την Ανάπτυξη του Νησιού μας, σας καλούμε  όπως ενισχύσετε την θέση του Δήμου μας, για την αποτροπή τελικά της ασύμμετρης πληγής που θα δεχθεί η Τοπική Κοινωνία, που θα δεχθούν συνολικά οι κοινωνικές ομάδες του Νησιού μας

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος
Θεοδόσιος Σακκιώτης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png