Σε δημιουργία ΧΥΤΥ προσανατολίζεται η διοίκηση του Δήμου Αίγινας. Τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο κύριο Σάκη Σακκιώτη..

Για το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμάτων επικοινωνήσαμε σήμερα το πρωί με το δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη. Ο κύριος Σακκιώτης που βρίσκεται εκτός Αίγινας, μίλησε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal για το πρόσφατο πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμάτων στο νησί. Σε σχετική ερώτηση ο κύριος Σακκιώτης ανέφερε ότι το πρόβλημα προέκυψε εξαιτίας των οφειλών του Δήμου Αίγινας στις ακτοπλοϊκές εταιρείες που μεταφέρουν τα απορριμματοφόρα, ενώ σημείωσε ότι προβλήματα έχει και ο στόλος των απορριμματοφόρων της υπηρεσίας καθαριότητας. Υποστήριξε επίσης ότι το ζήτημα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες.

Ηχητικό αρχείο με τις δηλώσεις του κυρίου Σάκη Σακκιώτη στο ραδιόφωνο του Aegina Portal:


Ωστόσο ο κύριος Σακκιώτης χαρακτήρισε ως απαράδεκτη τη μεταφορά των απορριμάτων στο ΧΥΤΑ της Φυλής και έκανε λόγο για ανάγκη αλλαγής του τρόπου διαχείρισης των απορριμάτων με βάση τα ιδιαίτερα, νησιωτικά, χαρακτηριστικά της Αίγινας. Σε ερώτησή μας για το αν ο Δήμος της Αίγινας προσανατολίζεται σε δημιουργία χωματερής στο νησί ο κύριος Σακκιώτης επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον όρο "Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων" (ΧΥΤΥ). Ο δήμαρχος Αίγινας λίγο νωρίτερα, σε διευκρινιστική ερώτηση για τη διαχείριση των απορριμάτων σε σχέση με τις ιδιαίτερότητες μιας νησιωτικής περιοχής είπε: "Εννοώ ότι οι προδιαγραφές αυτές που είναι στη Φυλή να υπάρχουν σε επίπεδο νησιών".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Σακκιώτη στο ηχητικό αρχείο που συνοδεύει το άρθρο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png