Αίγινα Κίνηση Ευθύνης. Δελτίο Τύπου. Η ανακοίνωση του κ. Νεκτάριου Κουκούλη και το δόγμα "φταίει κάποιος άλλος".

Αίγινα Κίνηση Ευθύνης. Δελτίο Τύπου.
Με ανησυχία διαβάσαμε την ανακοίνωση του  αντιδημάρχου κ. Νεκτ. Κουκούλη, με την οποία δηλώνει ότι είναι αθώος για τις δυσλειτουργίες της Δημοτικής Αστυνομίας, ότι, δηλαδή, γι’ αυτές «φταίει κάποιος άλλος».

Είχαν προηγηθεί  δηλώσεις του αντιδημάρχου κ. Η. Μπέση σε συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Αίγινας, στις οποίες ομολογούσε την αδυναμία της διοίκησης του Δήμου να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Είναι αλήθεια  ότι η τοποθέτηση του κ. Νεκτ. Κουκούλη ότι «φταίει κάποιος άλλος», δεν μας εξέπληξε. Είναι στο ίδιο πνεύμα και στο ίδιο πλαίσιο με την απάντηση του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο της 25ης Ιανουαρίου 2012, όταν του καταλογίσθηκαν ευθύνες και του ζητήθηκαν εξηγήσεις για τις μεγάλες ελλείψεις στο νερό και την καθαριότητα που ταλανίζουν τους πολίτες και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής.

Στην «απάντησή» του ο δήμαρχος ισχυρίσθηκε ότι  για όλα αυτά τα δεινά φταίνε οι υδρομεταφορείς, ο Καλλικράτης, η αντιπολίτευση και οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τον ίδιο και τη διοίκηση του δήμου. Και στην προσπάθεια του για συμψηφισμό και διάχυση των ευθυνών, τόλμησε να πει ότι παρόμοιες ελλείψεις νερού συνέβαιναν και την προηγούμενη τετραετία όταν είχαμε την ευθύνη διοίκησης του δήμου. Αυτό όμως είναι απολύτως αναληθές, όπως γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος, αλλά μπορούν να διαβεβαιώσουν και όλοι οι πολίτες που την προηγούμενη τετραετία είχαν ανελλιπώς νερό και μάλιστα πολύ καλύτερης ποιότητας από το σημερινό.

Δεν μας προκαλεί, λοιπόν, ανησυχία μόνο η πανθομολογούμενη ανεπάρκεια της παρούσας δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του δήμου. Μας προβληματίζει περισσότερο το γεγονός ότι αρνείται να δει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αίγινα δεν «φταίει κάποιος άλλος», αλλά οφείλονται κυρίως σε δικές της ενέργειες και παραλείψεις. Και όταν κάποιος δεν μπορεί να δει τις πραγματικές αιτίες δεν μπορεί να βρει και τις λύσεις.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png