Αίγινα Κίνηση Ευθύνης. Οι ισχυρισμοί του κ. Κ. Κατσαφάδου για την υδροδότηση της Αίγινας.

Αίγινα Κίνηση Ευθύνης. Δελτίο Τύπου.

Ερωτηματικά προκαλεί το δελτίο τύπου για την  υδροδότηση της Αίγινας που εξέδωσε  στις 12/12/2011 ο πολιτευτής της ΝΔ στην περιφέρειά μας αντιπρόεδρος της  ΟΝΝΕΔ κ. Κ. Κατσαφάδος. Φαίνεται  ότι ο κ. Κατσαφάδος αγνοεί όσα έχουν αναφερθεί πρόσφατα για τον υποθαλάσσιο αγωγό και την υδροδότηση της Αίγινας τόσο στην ομιλία του κ. Π. Κουκούλη στο «Δανάη» στις 16/10/2011 για την περίεργη αμφισβήτηση του υποθαλάσσιου, όσο και στα Δημοτικά Συμβούλια της 21/10/2011 για τη συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ Νήσων Α.Ε. καθώς και της 24/11/2011, κατά το οποίο παρουσιάσθηκε η μελέτη του υποθαλάσσιου αγωγού και ελήφθησαν ιδιαίτερα σημαντικές αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία. Αν τα γνώριζε, δεν θα ισχυριζόταν ότι για  τον υποθαλάσσιο υπάρχει απλά «μια αρχική μελέτη», τη στιγμή που το έργο είναι σε μοναδικό επίπεδο ετοιμότητας με το επόμενο βασικό στάδιο να είναι η εύρεση χρηματοδότησης.

Αν τα γνώριζε, δεν θα πρότεινε τη συνεργασία με την  ΕΥΔΑΠ Νήσων Α.Ε., τη στιγμή που  καταψηφίσθηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21/10/2011, όπου καταδείχθηκε ότι η συνεργασία αυτή είναι παντελώς ασύμφορη για την Αίγινα, καθώς η πρόταση της εταιρείας αγνοεί τον βασικό σχεδιασμό με τα χερσαία έργα και τον υποθαλάσσιο, δεν αντιμετωπίζει το βασικό πρόβλημα της τροφοδοσίας με νερό και επιμένει στην πολλαπλώς προβληματική και απαράδεκτη λύση της αφαλάτωσης.

Και, ασφαλώς, είναι λάθος ο ισχυρισμός του ότι η ένταξη στο ΕΣΠΑ "δεν είναι μια απλή διαδικασία". Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία είναι απλούστατη, καθώς το μόνο που απαιτείται στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πολιτική βούληση του Περιφερειάρχη Αττικής και του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων. Επαναλαμβάνουμε αυτό που είπαμε και προ διμήνου  περίπου. Δεν γνωρίζουμε τι εξυπηρετεί η πρόταση ορισμένων να παραπέμψουμε τον υποθαλάσσιο στις καλένδες και  να υιοθετήσουμε τη λύση της αφαλάτωσης. Γνωρίζουμε, όμως, με βεβαιότητα, ότι  δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των  Αιγινητών. Θεωρούμε  τέλος προσβλητικό για όλους  τον ισχυρισμό του κ. Κατσαφάδου ότι "ανοιχτή, ειλικρινής και ελεύθερη συζήτηση για το πρόβλημα της υδροδότησης της Αίγινας έχω διαπιστώσει ότι δεν γίνεται".

Πιστεύουμε  ότι το συγκεκριμένο δελτίο τύπου  δεν είναι τίποτε περισσότερο  από μια άτυχη περίπτωση που  βασίσθηκε σε επιπόλαιη πληροφόρηση  και βιασύνη. Ελπίζουμε ότι δεν  θα επαναληφθεί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png