Συνάντηση δημάρχων με φόντο τα κοινά αυτοδιοικητικά προβλήματα των νησιών του Αργοσαρωνικού. .

Με φόντο τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές του Αργοσαρωνικού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Αίγινας, συνάντηση των Δημάρχων και εκπροσώπων των νησιωτικών Δήμων του Αργοσαρωνικού. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κυρίου Σάκη Σακκιώτη και αφορούσε τα πολλαπλά ζητήματα που προκύπτουν από τη γενικευμένη οικονομική κρίση. Σημειώνουμε ότι εκτός από την πρόσκληση που απέστειλε προς τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωση αργά το πρωί ο Δήμος Αίγινας, δεν υπήρχε επιπλέον ενημέρωση για το ακριβές αντικείμενο της συνάντησης. Για το λόγο αυτό σήμερα το βράδυ ζητήσαμε από τον κύριο Σάκη Σακκιώτη σχετική ενημέρωση για τα όσα συζητήθηκαν σε αυτή τη συνάντηση. Στις δηλώσεις του ο κύριος Σακκιώτης είπε ανάμεσα σε άλλα: "Αυτή η κρίση έχει σοβαρότατες επιπτώσεις ιδιαίτερα στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι επιπτώσεις αυτές έχουν επιφέρει σημαντικά προβλήματα, τα οποία καλούνται οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να διαχειριστούν", ο κύριος Σακκιώτης σημείωσε ότι αυτό είναι πραγματικά αδύνατο στις σημερινές συνθήκες. Ο Δήμαρχος Αίγινας μιλώντας για τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου, είπε ότι: "Εμείς εκτιμήσαμε το βαθμό του προβλήματος ιδιαίτερα σε επίπεδο Αργοσαρωνικού".


"Ήρθαμε στη σύσκεψη για αξιολογήσουμε την κατάσταση που επικρατεί σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και να δούμε τι μπορούμε εμείς να κάνουμε, ποιες δυνατότητες έχουμε, ποιες είναι οι δυνατότητες που προσφέρονται σήμερα για να υπηρετήσουμε το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, από καλύτερη θέση" είπε ο κύριος Σακκιώτης. Ο ίδιος διαχώρισε ως ιδιαίτερα, τα προβλήματα λόγω της νησιωτικότητας των περιοχών. Σημείωσε επίσης ότι μετά την κατάδειξη των κοινών προβλημάτων θα υπάρξει μία σειρά μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν θέματα όπως: η καθημερινότητα, αλλά και η στοιχειώδης λειτουργία των Δήμων, η ύδρευση, η εναλλακτική διαχείριση των απορριμάτων, τα λιμάνια, o χωροταξικός σχεδιασμός, οδικό δίκτυο και αντιπλημμυρική προστασία, προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Ένα από τα αποτελέσματα της σημερινής σύσκεψης είναι ότι σε αυτή την ενότητα των δήμων που συμμετείχαν, θα υπάρξει συνέχεια στη συνεργασία τους. Ο κύριος Σακκιώτης ορίστηκε συντονιστής, ενώ θα υπάρχουν συσκέψεις κάθε ένα ή δύο μήνες. Επίσης εκπρόσωποι των δήμων του Αργοσαρωνικού θα επισκεφθούν υπουργούς και τον Περιφερειάρχη για "ζητήματα άμεσης προτεραιότητας" όπως τα χαρακτήρισε ο κύριος Σακκιώτης. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι δήμαρχοι: Αγκιστρίου κύριος Αθανασίου, o κύριος Γκίκας πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ως εκπρόσωπος του Δήμου Πόρου, Σαλαμίνας κύριος Τσαβαρής, Σπετσών κύριος Λυράκης, Τροιζήνας κύριος Σαμπάνης, και Ύδρας κύριος Κοτρώνης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png