Με τη βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού θα γίνει η μεταφορά πόσιμου νερού στην Αίγινα.

Τη βοήθεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ζήτησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει στην υδροδότηση της Αίγινας. Αυτό έγινε γνωστό σήμερα αργά το απόγευμα. Αύριο θα καταπλεύσει στην Αίγινα υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού η οποία θα μεταφέρει 1.100 κυβικά νερού. Σημειώνουμε ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και το καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου. Και τότε η διοίκηση του Δήμου με έγγραφό της στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, είχε ζητήσει τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού στη μεταφορά του νερού. Η επιχείρηση δεν είχε ευοδωθεί, καθώς το υδροφόρο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού αν και κατέπλευσε στην Αίγινα χρειαζόταν πολλές ώρες μέχρι να μεταφέρει το περιεχόμενό του στη δεξαμενή της Πασπάρας, εμποδίζοντας τα δύο ιδιωτικά υδροφόρα που κατέπλευσαν αργότερα. Τότε η υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού διανυκτέρευσε αρόδου στο κόλπο της Αγίας Μαρίνας από όπου και η φωτογραφία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη επιβεβαίωσε την είδηση, σημειώνοντας ότι βρίσκονται  σε εξέλιξη προσπάθειες ώστε να διατεθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δεύτερη υδροφόρα. Ο κύριος Σακκιώτης είπε ότι η ανταπόκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ήταν άμεση στο αίτημα του Δήμου. Παράλληλα μας ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία ώστε να ανοιχτεί και πρόσθετη πίστωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προς το Δήμο της Αίγινας ύψους 200.000 - 300.000 ευρώ για την άμεση αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της υδροδότησης. Στη συνεργασία με τα δύο υπουργεία, προκειμένου να βρεθεί λύση, συμμετείχε και ο βουλευτής της Α' Πειραιά και Νήσων κύριος Δημήτρης Καρύδης. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του πριν από λίγο, σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει μία πιο συστηματική αντιμετώπιση του προβλήματος από την πλευρά του Δήμου, αφού η επιχορήγηση για φέτος έχει ήδη εξαντληθεί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png