Ο κύριος Σάκης Σακκιώτης για κυματοθραύστη, αγωγό ύδρευσης, "ΕΥΔΑΠ Νήσων" και Κυβερνείο. .

Σε σημερινή ενημέρωση για τρέχοντα θέματα που ζητήσαμε από το Δήμαρχο Αίγινας, ο κύριος Σάκης Σακκιώτης έκανε αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις του κυματοθραύστη λέγοντας: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους συμπολίτες μας ότι από πλευράς αρχαιολογικού νόμου, εγκρίθηκε το έργο του κυματοθραύστη στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας. Αυτό είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών, επίμονης προσπάθειας της σημερινής διοίκησης του Δήμου, η οποία προσπάθεια έτυχε της συνδρομής, της υποστήριξης και από πλευράς των βουλευτών της περιφέρειάς μας, ιδιαίτερα των βουλευτών Δημήτρη Καρύδη και Μανώλη Μπεντενιώτη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα υπάρχουν και ευχάριστα νέα για την ένταξη του έργου αυτού στο ΕΣΠΑ, μέσα και από ουσιαστικές παρεμβάσεις, που πρέπει να υπάρξουν, τόσο του Περιφερειάρχη κυρίου Σγουρού και ιδιαίτερα του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων του κυρίου Δημήτρη Κατσικάρη. Αυτό το έργο έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής και πολύ περισσότερο με την ανταγωνιστικότητα του νησιού μας ως τελικού τουριστικού προορισμού".


Ως "Παναιγινήτικο αίτημα" χαρακτήρισε ο κύριος Σακκιώτης το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού και συμπλήρωσε: "Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει την υποστήριξη την σύνδεση της Αίγινας με νερό ΕΥΔΑΠ μέσω υποθαλάσσιου αγωγού από την Περάνη Σαλαμίνας. Επειδή τις τελευταίες ημέρες ακούγονται κάποιες φωνές, σε εισαγωγικά, οι οποίες διαφοροποιούνται από την παναιγινήτικη και ομόφωνη θέση του δημοτικού συμβουλίου της Αίγινας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει ίχνος απόστασης από τη θέση μας, που υποστηρίζει το παναιγινήτικο αυτό αίτημα της σύνδεσης με υποθαλάσσιο αγωγό. Ήδη έχουν περάσει οι περιβαλλοντικοί όροι από το Περιφερειακό Συμβούλιο και βεβαίως την Τρίτη υποβάλλεται στη Διοίκηση του Δήμου και από εκεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση της μελέτης για τον υποθαλάσσιο αγωγό. Επομένως είμαστε ένα βήμα από το να οριστικοποιηθεί η θέση μας, όσο αφορά τις ουσιαστικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις μας που θα δώσουν οριστική λύση σε αυτό το ζήτημα".

Παράλληλα, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 17 Οκτωβρίου, η προγραμματική σύμβαση με την "ΕΥΔΑΠ Νήσων" θα τεθεί ως θέμα της ημερήσιας διάταξης. "Πιστεύω ότι θα περάσει με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η σύνδεσή μας με την ΕΥΔΑΠ Νήσων, μέσα από μια προγραμματική σύμβαση - πλαίσιο και στη συνέχεια θα υπάρξει μία δεύτερη προγραμματική σύμβαση όπου θα εξειδικεύονται οι όροι της λειτουργίας αυτής της σχέσης με την ΕΥΔΑΠ Νήσων. Βεβαίως στη συνέχεια θα υπάρξει μελέτη η οποία θα περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο" είπε ο κύριος Σακκιώτης. Τέλος ο κύριος Σακκιώτης μίλησε και για τη συνεργασία που θα υπάρξει με την υπουργό Παιδείας κυρία Διαμαντοπούλου, τον κύριο Ζερβό διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ και τον ίδιο ως εκπρόσωπο του Δήμου Αίγινας, ώστε να υπάρξει μία τριμερής συμφωνία μέσα από την οποία θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση του ποσού των 1.500.000 και της δημοπράτησης του έργου για την επισκευή του Κυβερνείου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Σακκιώτη στο video που συνοδεύει το άρθρο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png