"Βοήθεια στο σπίτι". Η κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών δυσχεραίνει την πληρωμή των υπαλλήλων.

Για μία ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" του Δήμου Αίγινας, που έχουν μείνει για σχεδόν ένα χρόνο απλήρωτοι θα πρέπει να περιμένουν, άγνωστο πόσο, ώστε να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται. Το θέμα έχει έρθει αρκετές φορές, με διάφορους τρόπους στην επικαιρότητα και πρόσφατα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης ανακοίνωσε ότι το επόμενο τριήμερο, το οποίο έληξε χθες, ο Δήμος Αίγινας θα λάμβανε το ποσό των 17.000 ευρώ με το οποίο θα γίνονταν η πληρωμή των υπαλλήλων του προγράμματος.

Σε σημερινή ερώτησή μας, για το αν τελικά το θέμα της πληρωμής προχώρησε, η ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι λόγω της κατάληψης στο υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να γίνει η ενημέρωση του συστήματος "Διαύγεια", τα χρήματα δεν ήρθαν οπότε και υπάρχει νέα αναμονή. Σημειώνουμε ότι σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" στους δήμους όλης της χώρας, πραγματοποιούν 24ωρη απεργία από κοινού με την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι ζητούν εξασφάλιση των θέσεων εργασίας του, την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, τη δημιουργία Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε δήμο και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και καταγγέλλουν ότι είναι απλήρωτοι από τις αρχές του έτους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png