Στάσιμη παραμένει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Λεόντι.

Στάσιμη παραμένει η κατάσταση με την απόθεση κλαδεμάτων και πολλών άλλων υλικών που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή του Λεοντίου από τις αρχές του καλοκαιριού. Κατά τη συνεδρίαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Ηλίας Μπέσης ενημέρωσε το Σώμα ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε με την τοποθέτηση του τεμαχιστή και τη σταδιακή απομάκρυνση του όγκου όσων είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή δεν "τελεσφόρησε", όπως είπε χαρακτηριστικά. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Λεόντι φαίνεται να είναι πιο επιβαρυμένη από κάθε άλλη φορά. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο κύριος Μπέσης ενημέρωσε το Σώμα ότι θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει και θα παρουσιαστεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Σε επικοινωνία πριν από λίγο για το συγκεκριμένο θέμα με τον κύριο Μπέση, είπε ότι ο προγραμματισμός που έγινε δεν απέδωσε, χωρίς να θελήσει να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες και επανέλαβε τη δέσμευσή του για εξεύρεση λύσης. Για το ίδιο θέμα ζητήσαμε την άποψη του δημοτικού συμβούλου κυρίου Νίκου Πτερούδη, ο οποίος έχει επανειλημμένα φέρει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχει προχωρήσει και σε σχετική καταγγελία στο Λιμεναρχείο Αίγινας. "Δεν έχει γίνει καμία απολύτως προσπάθεια" είπε ο κύριος Πτερούδης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κύριος Μπέσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ συμπλήρωσε ότι "η μόνη λύση είναι μεταφορά". Τέλος από τον Περιβαλλοντικό και Πολιτισμικό Σύλλογο του Αγίου Λεοντίου μας ενημέρωσαν ότι παρακολουθούν το θέμα και θα προβούν σε ανακοίνωση την επόμενη εβδομάδα.

ενημέρωση: Συμπληρωματικά, από το Σύλλογο "Άγιος Λεόντιος" μας ανακοίνωσαν ότι οι αποφάσεις για τις κινήσεις του Συλλόγου θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, διότι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο θα κληθεί ν’ αποφασίσει για την άσκηση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, περιλαμβανομένης και μηνυτηρίου αναφοράς κατά των αρμοδίων διωκτικών οργάνων κατόπιν μη λήψεως μέτρων επί των μηνύσεων του κ. Πτερούδη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png