Συμφωνία φιλίας και συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αίγινας και της πόλης Λισούη της Κίνας.

..
Μέσα σε ζεστό και φιλόξενο κλίμα υπεγράφη σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο του νησιού συμφωνία φιλίας και συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αίγινας και της πόλης Λισούη της Κίνας. Ο Δήμαρχος κύριος Σάκης Σακκιώτης, μέλη της διοίκησης του Δήμου και εκπρόσωποι φορέων, υποδέχθηκαν την 7μελή Κινέζικη αποστολή, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Το μεσημέρι ο κύριος Σακκιώτης παρέθεσε γεύμα στην αντιπροσωπεία της πόλης Λισούη, ενώ στην υπογραφή του συμφώνου παρευρέθηκε και η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κυρία Ντίνα Μπέη. Οι δύο πλευρές παρουσίασαν την κουλτούρα και τα ιστορικά χαρακτηριστικά των δύο πόλεων, ενώ κοινή ήταν η πεποίθηση ότι τέτοιου είδους συνεργασίες, όταν βασίζονται στις αρχές της ισοτιμίας και της αλληλοβοήθειας μπορεί να είναι γόνιμες. Την ίδια άποψη εξέφρασε και η κυρία Ντίνα Μπέη που μιλώντας στο Aegina Portal τόνισε τα οφέλη που προκύπτουν από τέτοιες συνεργασίες.

Ανάμεσα σε άλλα οι σκοποί του συμφώνου που υπογράφηκε είναι η εγκαθίδρυση σχέσης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων και σύμφωνα με τις αρχές τις ισότητας και του αμοιβαίου οφέλους ανταλλαγές και συνεργασία, σε διάφορες μορφές στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της επιστήμης και της τεχνολογίας, του πολιτισμού, της παιδείας, του αθλητισμού, της υγείας, του τουρισμού και άλλων θεμάτων, με στόχο την κοινή ευημερία και ανάπτυξη. Τα κείμενα του συμφώνου κατατέθηκαν στην Ελληνική και Κινεζική γλώσσα και υπογράφτηκαν από τον κύριο Σακκιώτη και την κυρία Jiao Guanghua, πρόεδρο δημοτικής επιτροπής της πόλης Λισούη.

Δείτε φωτογραφίες από την υπογραφή συμφώνου και συνεργασίας εδώ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή δώρων, ενώ οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματά της. Την Κινέζικη αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης, ο αντιδήμαρχος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Πέτρος Πετρίτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Λαογραφικού Μουσείου κύριος Κώστας Γαλάνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών της Παραλίας κύριος Γιώργος Σκλάβενας,
ο πρόεδρος της Επαγγελματικής  Ένωσης Αίγινας κ.Νίκος Γιαννούλης,ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Πέρδικας κ.Νεκτάριος Κοκόλης, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων κύριος Στέλιος Κοττάκης. Ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας κ.Βασίλης Μουσουλέας, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης κ. Γιώργος Μουτσάτσος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αφαία κα.Βάντα Βάρτζελη, η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Βαθέος κα.Μαρία Λυκούρη. Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Πέρδικας κ.Τάσσος Αμάφης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Βαθέος Βασίλης Καλαμάκης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κυψέλης κ.Χρήστος Μπακόμητρος


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png