Η απάντηση Παναγιώτη Γρηγορόπουλου για την κατάθεση της προσφυγής.

Συνδυασμός Αίγινα Πρόσω Ολοταχώς. Δελτίο Τύπου.
Η αποδοχή της  κανονικότητας και ορθότητας  του προϋπολογισμού του Δήμου  Αίγινας για το έτος 2011, εκ μέρους της Περιφέρειας την καθιστά  συνυπεύθυνη στα οδυνηρά αποτελέσματα που θα οδηγηθούμε από έναν ανεφάρμοστο  και πλαστό προϋπολογισμό.

Η προσφυγή μας δεν ήταν αντιγραφή της τακτικής του κ. Σακκιώτη, που είχε ως αντιπολίτευση ασκήσει. Είναι στάση υπεύθυνη, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων του νησιού μας, χωρίς να κρύβουμε τίποτα κάτω από τα χαλί.

Η κατάσταση που  βρίσκεται ο Δήμος , δεν επιτρέπει  προχειρότητες και λάθη. Η προσφυγή ήταν το τελευταίο όπλο που είχαμε για να πιέσουμε προς την επανεξέταση του προϋπολογισμού. Είναι ανεπίτρεπτο στις ημέρες που ζούμε, από τη μία μεριά να ζητάμε πολιτική και κοινωνική συναίνεση και από την άλλη να κατατίθενται προϋπολογισμοί που δεν κάνουν καν την προσπάθεια να αφουγκραστούν τις ενστάσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης.

Το αλάθητο είναι  προνόμιο μόνο του Πάπα.

Οι τρέχουσες πολιτικές  εξελίξεις, με την ανακοίνωση του  μνημονίου για την τοπική αυτοδιοίκηση, ανατρέπουν ήδη αυτό τον προϋπολογισμό. Οι Δήμοι της χώρας καλούνται να συντηρηθούν εξ ιδίων πόρων και μάλιστα με αυξήσεις της τάξης των 600.000.000 ευρώ. Η αιμορραγούσα Τοπική Αυτοδιοίκηση οδεύει προς την καρδιακή μαρμαρυγή.

Καλούμε έστω και  τώρα, πάρα την απόρριψη της προσφυγής μας στην Περιφέρεια, να αποσυρθεί αυτός ο προϋπολογισμός, και με πνεύμα συνεννόησης λαμβάνοντας υπ όψιν και τα καινούρια δεδομένα να συν διαμορφώσουμε όλοι μαζί έναν προϋπολογισμό βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο.   

Για τον συνδυασμό Αίγινα Πρόσω Ολοταχώς
Παναγιώτης  Γρηγορόπουλος


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png