"Δεν θα μείνει χωρίς νερό η Αίγινα" δεσμεύθηκε ο Σάκης Σακκιώτης μετά την προσφυγή Παναγιώτη Γρηγορόπουλου για τον προϋπολογισμό στην Περιφέρεια.

Σε συνέντευξη Τύπου κάλεσε εσπευσμένα ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, με σκοπό να παρουσιάσει τις θέσεις της διοίκησης του Δήμου Αίγινας σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε, ύστερα από την προσφυγή για τον προϋπολογισμό στην Περιφέρεια που κατέθεσε ο κύριος Παναγιώτης Γρηγορόπουλος, στις 28 Απριλίου στο κεντρικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά στη μεσημεριανή συνέντευξη Τύπου ο κύριος Σακκιώτης, η προσφυγή έγινε επί συγκεκριμένων κωδικών, ενώ ο ίδιος χαρακτήρισε αυτή την κίνηση ως "απαράδεκτη, ανεύθυνη, αυθαίρετη και αντιδεοντολογική αυτοδιοικητικά". "Επιχειρείται με αυτή τη πρωτοβουλία να καταδικαστεί το νησί μας, προσβάλλεται ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσβάλλονται οι Αιγινήτες και οι επισκέπτες του νησιού, γιατί με αυτή την καθυστέρηση που προκύπτει στην παράδοση του προϋπολογισμού, από την πλευρά του Γενικού Γραμματέα στο Δήμο της Αίγινας να διαχειριστεί τα κονδύλια που συμμετέχουν στον προϋπολογισμό και να ικανοποιήσει τους υδρομεταφορείς βάζει σε περιπέτεια το νησί μας και προσβάλλει την ανταγωνιστικότητα του νησιού μας ως τελικού προορισμού. Ο προϋπολογισμός αυτός και η καθυστέρησή του μπλοκάρει την πρόοδο του νησιού μας. Γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε τα λεφτά ως οφείλαμε στους υδρομεταφορείς και να συνεχίσουν να τροφοδοτούν το νησί μας σε καθημερινή βάση όπως γίνεται μέχρι σήμερα". Αυτά είπε ο κύριος Σακκιώτης ξεκινώντας την ομιλία του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

"Μας ειδοποίησαν οι υδρομεταφορείς ότι με αυτή την καθυστέρηση της έγκρισης του προϋπολογισμού, δεν μπορούν πλέον να μεταφέρουν νερό στην Αίγινα κι ότι από αύριο το πρωί θα διακόψουν την υδροδότηση του νησιού μας. Πρόκειται για ένα θέατρο του παραλόγου θα έλεγα. Αυτοί που έπρεπε να στηρίζουν, ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος, που έπρεπε να στηρίζει το νησί μας, είναι ο ίδιος που από αύριο θα χρεωθεί την έλλειψη του νερού και αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο. Μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της θερινής περιόδου", είπε ο κύριος Σακκιώτης και κάλεσε τον κύριο Γρηγορόπουλο να απολογηθεί στους κατοίκους της Αίγινας για "τον τρόπο αυτόν της αυτοδιοικητικής συμπεριφοράς του", ενώ χαρακτήρισε την προσφυγή ως "μεθοδεύσεις και τερτίπια".

Ο κύριος Σακκιώτης υποστήριξε ότι ο κύριος Γρηγορόπουλος εγκαλεί τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Αίγινας για τα βεβαιωθέντα της οικονομικής χρήσης του 2010 και διαχώρισε τη θέση του λέγοντας ότι η σημερινή διοίκηση δεν έχει καμία ευθύνη για τα βεβαιωθέντα του 2010. Ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης ζήτησε από τον κύριο Γρηγορόπουλο "να πάρει αμέσως πίσω αυτή την προσφυγή και να ζητήσει συγγνώμη από τους Αιγινήτες". Ο κύριος Σακκιώτης κλείνοντας τη μεσημεριανή ενημέρωση τόνισε ότι από τη διοίκηση του Δήμου θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να να μην μείνει το νησί χωρίς νερό και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Αίγινα δεν θα μείνει χωρίς νερό. Συμπλήρωσε επίσης ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε το θέμα που υπάρχει να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατόν. Στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι κύριο Νεκτάριος Κουκούλης, Φίλιππος Τζίτζης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Πέτρος Πετρίτης. Το ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα συνεχίζεται.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png