Αίγινα Κίνηση Ευθύνης. "Μείζον θέμα ηθικής τάξης".

Αίγινα Κίνηση Ευθύνης. Δελτίο Τύπου.
Η πρόβλεψη για  "αποζημίωση" του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας (ΚΕΔΑ) με 25.000€ και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της με 6.000€, προκάλεσε ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης της Διοίκησης για τον προϋπολογισμό της ΚΕΔΑ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Απριλίου 2011.

Την αλγεινή  εντύπωση ενίσχυσε ακόμη περισσότερο  η αποκάλυψη ότι το σχέδιο του  προϋπολογισμού, που ενέκριναν τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΑ, δεν περιελάμβανε τις ανωτέρω αμοιβές. Και σαν να μην έφθαναν όλα τα παραπάνω, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ "υπερασπίσθηκε" την πρότασή του για τις αμοιβές αυτές ισχυριζόμενος ότι είναι νόμιμες κι αυτό είναι αρκετό… Η στάση αυτή ανέδειξε ένα μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης.

Εκτός όλων των παραπάνω ο προς συζήτηση προϋπολογισμός, στο σύνολό του, ήταν τυπικά άκυρος, είχε πλήθος λαθών και ήταν ασυνάρτητος ως προς τις δαπάνες και τα έσοδα. Ήταν λοιπόν φυσιολογική και επιβεβλημένη η καταψήφισή του. Όπως είναι  γενικά αποδεκτό, η ψήφιση του προϋπολογισμού ενός πολιτικού Νομικού Προσώπου, αντιστοιχεί και σε έκφραση εμπιστοσύνης προς τη Διοίκησή του. Είναι απολύτως προφανές ότι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη  και την έγκριση του Δημοτικού  Συμβουλίου. Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβάλει την παραίτησή του. Θα παραμείνει στη θέση του παρά τη ρητή αποδοκιμασία του; Το ερώτημα απευθύνεται τόσο στον ίδιο όσο και στη Διοίκηση του Δήμου. Αναμένουμε την απάντησή τους.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png