Ψηφίστηκε ομόφωνα η γνωμοδότηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η 8η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής. Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου "Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ". Η εισήγηση ψηφίστηκε ομόφωνα από το Σώμα. Θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι κατά τη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης κύριος Σγουρός τόνισε την πρόθεσή του να εισηγηθεί την ενίσχυση της χρηματοδότησης του έργου με ένα εκατομμύριο ευρώ. Αντίθετα καταψηφίστηκε το ζήτημα της ίδρυσης πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στη θέση "Λιγέα" κοντά στην Πέρδικα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε και μία ακόμη πρόταση από τον περιφερειακό σύμβουλο κύριο Σπύρο Σπυρίδων, ώστε να αξιοποιηθεί το νερό από τις εγκαταστάσεις της Ψυττάλειας για άρδευση στην Αίγινα.

Το Δήμο της Αίγινας εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κύριος Πέτρος Πετρίτης και η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Για το θέμα η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει τα ακόλουθα:


Τη χρηματοδότηση με το ποσό του ενός εκ. ευρώ  για  την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέει την Αίγινα με το δίκτυο της ΕΫΔΑΠ, έργο ζωής και ανάπτυξης για τους κατοίκους του νησιού, ανακοίνωσε χθες, 12 Απριλίου 2011, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Σγουρός, κατά τη διάρκεια της 8ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Αττικής έγινε έπειτα από ομόφωνη έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου των όρων για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

«Αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου αυτού για την ιστορική Αίγινα και τους κατοίκους της, αποφασίζουμε τη μερική χρηματοδότησή του, δίνοντας ένα εκ. ευρώ, με την επιφύλαξη να μην περικοπούν τα έσοδα της Περιφέρειας από την Κεντρική Διοίκηση», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Σγουρός, τον οποίο συνεχάρη για την πρωτοβουλία του τόσο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Α' Πειραιά και Νήσων κ. Δ. Καρύδης, όσο και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών της Αίγινας κ. Ν. Κουκούλης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png