Συνάντηση με καθηγητές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου για το "Σπίτι του Ροδάκη".

"Η Αιγινήτικη παράδοση είναι μία από τις πολύ σημαντικές του τόπου μας" είπε ο καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κύριος Παπαϊωάννου, περιγράφοντας την αξία της λαϊκής τέχνης που συναντά ο επισκέπτης στο "Σπίτι του Ροδάκη". "Είναι ένα μάθημα αρχιτεκτονικής διαχρονικό" συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι για τους φοιτητές του είναι πολύ σημαντικό να μελετήσουν την αρχιτεκτονική μέσα από την παράδοση. Ωστόσο σύμφωνα με τη διαπίστωση του ίδιου και της ομάδας του, η κατάσταση του σπουδαίου λαογραφικού μνημείου είναι πολύ κακή. Μια ομάδα φοιτητών του Πολυτεχνείου θα αφιερώσει σημαντικό μέρος του χρόνου της προκειμένου να αποτυπώσει την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η οικία, συντάσσοντας μελέτη που ενδεχομένως να παρακινήσει κάποιους φορείς ώστε να συμβάλουν στη διάσωσή του. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το "Σπίτι του Ροδάκη" εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο οι όποιες πρωτοβουλίες δεν βρήκαν στήριξη από την πολιτεία.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση εργασίας που είχαν με καθηγητές που Πολυτεχνείου σήμερα το απόγευμα ο Δήμαρχος κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Πέτρος Πετρίτης. Το φιλικό κλίμα και την ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων, συμπλήρωνε η βαριά αίσθηση της κακής κατάστασης του κτηρίου και η ανάγκη άμεσης παρέμβασης για τη διάσωσή του. Οι καθηγητές του Πολυτεχνείου μαζί με τους φοιτητές τους θα παραμείνουν στην Αίγινα μέχρι και την Κυριακή. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών θα επισκεφθούν και θα μελετήσουν το κτήριο συνοδευόμενοι από τον αντιδήμαρχο κύριο Νεκτάριο Κουκούλη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png