Υπαρκτό το ενδεχόμενο να αποκλειστούν από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" δεκάδες ηλικιωμένοι της Αίγινας.

Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο να αποκλειστούν από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" δεκάδες ηλικιωμένοι κάτοικοι της Αίγινας, αλλά και πρόσωπα τα οποία έχουν ανάγκη της υποστήριξης του προγράμματος. Η αιτία του προβλήματος βρίσκεται στο γεγονός ότι το πρόγραμμα αποτελεί πλέον αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε ηλικιωμένος που συμμετέχει στο πρόγραμμα πρέπει να έχει στην οικογένεια του έναν άνεργο, ο οποίος μάλιστα θα έχει και τη σχετική κάρτα ανεργίας. Για το ίδιο θέμα την εβδομάδα που πέρασε κινητοποιήσεις έγιναν σε όλους τους μεγάλους δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ στην απεργία συμμετείχαν και οι εργαζόμενες στο σχετικό πρόγραμμα του Δήμου Αίγινας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι με τις νέες απαιτήσεις η φιλοσοφία του προγράμματος αλλάζει και με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνουν χωρίς κοινωνική φροντίδα δεκάδες ηλικιωμένοι κάτοικοι του νησιού.

Για το ζήτημα ζητήσαμε σχετική ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Φίλιππο Τζίτζη, ο οποίος επιβεβαίωσε τα νέα δεδομένα. Ο ίδιος είναι αισιόδοξος για τη συνέχιση του προγράμματος στην Αίγινα. Μέχρι τις 8 Απριλίου ο Δήμος της Αίγινας θα πρέπει να καταθέσει σχετική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι νέες προϋποθέσεις που θέτει η πρόσφατη εγκύκλιος, θα περιορίσει Πανελλαδικά τον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%. Πάντως τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ, καθώς απλήρωτοι και μάλιστα για μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι στο "Βοήθεια στο Σπίτι".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png