Υπεγράφησαν σήμερα οι προγραμματικές συμβάσεις για τα χερσαία έργα ύδρευσης και διαχείρισης αποβλήτων. Εξελίξη στο θέμα του Εϋνάρδειου.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης είχε ανακοινώσει την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τα χερσαία έργα ύδρευσης. Σε σχετική ενημέρωση που ζητήσαμε για το θέμα, ο κύριος Σακκιώτης δήλωσε ότι η σύμβαση υπογράφτηκε τελικά σήμερα Τετάρτη. Κατά την ίδια ενημέρωση ο κύριος Σακκιώτης σημείωσε ότι σήμερα υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για το πρόγραμμα  ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ο κύριος Σακκιώτης μιλώντας για την υπογραφή των δύο συμβάσεων είπε: "πρόκειται για θετικές εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την πρόοδο και την ανάπτυξη του νησιού μας", ενώ συμπλήρωσε ότι: "Τώρα μέσα από μια αισιόδοξη προοπτική θα γίνουν τα αποτελεσματικά εκείνα βήματα, τόσο για την υλοποίηση του έργου ανάσας για την Αίγινα, δηλαδή της σύνδεσης της Αίγινας με υποθαλάσσιο αγωγό μέσω Περάνι Σαλαμίνας, όσο και της επεξεργασίας λυμάτων".

Στο πλαίσιο της ίδιας ενημέρωσης ο κύριος Σακκιώτης έκανε αναφορά σε μία επίσης σημερινή εξέλιξη για το θέμα της επισκευής του Εϋνάρδειου: "Έχουμε μια σοβαρότατη εξέλιξη, μια ευνοϊκή εξέλιξη για το δήμο μας όσο αφορά την επισκευή του Εϋνάρδειου. Σήμερα πέρασε το θέμα από το Τεχνικό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας και τώρα περιμένουμε τη δημοσίευση της απόφασης και άνετα πλέον μπορούμε να μιλάμε για τη δημοπράτηση του έργου". "Νομίζω ότι πρόκειται για σημαντικές επιτυχίες" συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης που ολοκλήρωσε λέγοντας ότι: "Θέλω να πιστεύω ότι και στη συνέχεια μέσα από μια μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από το δήμο και τη συμπαράταξη όλων των εμπλεκόμενων με τα δημοτικά πράγματα, θα καταφέρουμε και θα οδηγηθούμε σε εκείνες τις εξελίξεις που θα ανεβάσουν το νησί μας ψηλά". Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Σάκη Σακκιώτη στο video που συνοδεύει το άρθρο.

Ενημέρωση 09:35 μ.μ. Για το ίδιο θέμα εξέδωσε Δελτίο Τύπου ο βουλευτής της Α' Πειραιώς και Νήσων κύριος Δημήτρης Καρύδης. Το σχετικό Δελτίο Τύπου μπορείτε να διαβάσετε εδώ.