Ο αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Μουτσάτσος για θέματα της υπηρεσίας καθαριότητας.

Σαράντα ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως αντιδήμαρχος στις τεχνικές και ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου Αίγινας, ο κύριος Παναγιώτης Μουτσάτσος, επιχειρεί μια συνοπτική περιγραφή του τοπίου στην υπηρεσία καθαριότητας: "Βρήκαμε πάρα πολλά συσσωρευμένα προβλήματα" είπε ο κύριος Μουτσάτσος συμπληρώνοντας ότι: "Βέβαια αυτό δεν είναι μία δικαιολογία η οποία μπορεί να σταθεί στο διηνεκές της καινούργια δημαρχίας. Αλλά στην αρχή όταν έχουμε όλα τα οχήματα σταματημένα ή με βλάβη ή χωρίς ΚΤΕΟ στο σταθμό της Σκοτεινής. Τα προβλήματά μας είναι τέτοια, που πρέπει να ενεργοποιήσουμε τα οχήματα με μηδέν σχεδόν οικονομικά, με προσωπικό το οποίο πραγματικά είναι φορτωμένο, αλλά θα το κάνουμε. Να φανταστείτε ότι ο Δήμος αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει ένα χρέος κάπου δώδεκα εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα επτάμισι είναι οφειλές προς τους προμηθευτές και τα υπόλοιπα είναι δάνεια".

Συγκεκριμένα και για τη διαχείριση των απορριμάτων ο κύριος Μουτσάτσος είπε: "Θέλω να ξεκινήσω με μία παράκληση προς τους συμπολίτες μας, να μας βοηθήσουν. Όπως συμπεριφέρονται στο σπίτι τους να συμπεριφέρονται και στην Αίγινα. Δηλαδή, δεν σταματά το καθήκον του πολίτη να βγάλει τα σκουπίδια του και να τα αφήσει οπουδήποτε", ενώ εξήγησε με πιο τρόπο αυτή η συμπεριφορά μπορεί να βοηθήσει το Δήμο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ζητήματα που προκύπτουν από τις ογκώδεις οικιακές συσκευές και ειδικά τις ηλεκτρικές. Σε αυτόν τον τομέα ο Δήμος επιδιώκει τη συνεργασία με μία εταιρία η οποία θα κάνει τη διαχείριση αυτών των αντικειμένων.

Ο κύριος Μουτσάτσος επισήμανε και την προσπάθεια του Δήμου να ξεκινήσει μια συνεργασία ώστε η διαχείριση των απορριμάτων να γίνει πιο σύγχρονη. Ο αντιδήμαρχος των ανταποδοτικών υπηρεσιών προσβλέπει για το σκοπό αυτό σε κρατική επιχορήγηση. "Τα σκουπίδια είναι χρήματα και πρέπει να παίρνουμε από αυτά όλα τα χρήσιμα πράγματα: μέταλλα, ανακυκλώσιμο υλικό και οργανικά υλικά" ενώ συμπλήρωσε ότι "θα εφαρμόσουμε πρακτικές που έχουν άλλες πόλεις της Ελλάδας και πόλεις του εξωτερικού, οι οποίες αυτή τη στιγμή ξέρουμε ότι κερδίζουν πάρα πολλά χρήματα από τα σκουπίδια". Ο κύριος Μουτσάτσος ζήτησε από τους κατοίκους της Αίγινας πίστωση χρόνου ώστε αφενός να βρεθούν χρήματα και αφετέρου να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται.

Ο κύριος Μουτσάτσος ολοκλήρωσε κάνοντας αναφορά στους καταστηματάρχες της παραλίας λέγοντας: "Πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ οι καταστηματάρχες να μην μπερδεύουν τα λύματα των καταστημάτων τους με τους υπονόμους των ομβρίων υδάτων". Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Μουτσάτσου στο video που συνοδεύει το άρθρο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png