Σήμερα η συζήτηση για τον κυματοθραύστη στο ΚΑΣ. Δόθηκε λύση στα πρωινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αίγινας. Εν αναμονή η απόφαση για το τέλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας στο νερό.

Μία σειρά από επαφές για σημαντικά ζητήματα του νησιού είχε χθες Δευτέρα ο δήμαρχος Αίγινα κύριος Σάκης Σακκιώτης με με τον Υπουργό  Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας  κύριο Ιωάννη Διαμαντίδη με τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Π. κύριο Γιώργο Ανωμερίτη. Στη συζήτηση με τον υπουργό συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής κύριος Δημήτρης Καρύδης και το μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας κύριος Γιάννης Κρεούζης. Ένα από τα σημαντικά θέματα της συζήτησης ήταν η ενδεχόμενη αύξηση στο τέλος της μεταφοράς του νερού από τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας. Μία αύξηση που αν εφαρμοστεί θα επιβαρύνει τον τελικό χρήστη στην Αίγινα με ένα ευρώ ανά κυβικό. Για το θέμα ζητήσαμε την άποψη από το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη, τον πρώην Δήμαρχο κύριο Παναγιώτη Κουκούλη και τον βουλευτή της Α' Πειραιά και Νήσων κύριο Δημήτρη Καρύδη. Ο κύριος Παναγιώτης Κουκούλης σημείωσε ότι το θέμα αφορά ουσιαστικά εφαρμογή του κανονισμού του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας. Για το ίδιο ζήτημα ο κύριος Κουκούλης είχε επισκεφθεί τον πρόεδρο του ΟΛΕ κύριο Σπηλιωτόπουλο, ενώ υπήρχε κύκλος συζητήσεων και αλληλογραφίας ώστε να μην υπάρξει αυτή η επιβάρυνση. Το θέμα είχε έρθει και στο Δημοτικό Συμβούλιο με ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κυρίου Τρύφωνα Γκότση. Κατά τη σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΕ, ο πρόεδρος του είχε προτείνει να μην εφαρμοστεί το τέλος για τη μεταφορά νερού προς την Αίγινα, μία πρόταση που εξετάζεται από Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το βουλευτή κύριο Δημήτρη Καρύδη η εκτίμησή του ήταν ότι αυτό το τέλος δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Τέλος με δηλώσεις του σήμερα το πρωί ο κύριος Σακκιώτης χαρακτήρισε το πρόσθετο τέλος απαράδεκτο και αντικοινωνικό.

Αναφορικά με τις χθεσινές συναντήσεις με τον υπουργό κύριο Διαμαντίδη ο κύριος Σακκιώτης δήλωσε: "Χθες είχαμε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό θαλασσίων μεταφορών για ζητήματα που αφορούν το νησί μας και ειδικότερα για αυτό το ζήτημα που αφορά το υποθετικό, επιβαρυντικό τέλος στη μεταφορά του νερού κατά ένα ευρώ περίπου, ανά κυβικό νερού. Μας ενημέρωσε και ο γενικός γραμματέας κύριος Βλάχος και ο υπουργός ότι δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου να εγκρίνουν μια τέτοια προσαύξηση στη μεταφορά του νερού με αυτό το επιβαρυντικό και απαράδεκτο και αντικοινωνικό τέλος του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας. Το υπουργείο θέλοντας να διασφαλίσει τη θέση του απέναντι σε μια τέτοια εκκρεμότητα έκανε ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και περιμένει απάντηση προσεχώς, για να έχουμε μία ασφαλή ενημέρωση πάνω σε αυτό το θέμα. Θεωρούμε ότι είναι εντελώς απαράδεκτο να υπάρχει τέτοια νοσηρή σκέψη επιβάρυνσης της μεταφοράς του νερού. Ενός κοινωνικού αγαθού που έχει να κάνει με την ανταγωνιστικότητα του νησιού, έχει να κάνει με την ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Συζητήσαμε επίσης για το θέμα του κυματοθραύστη. Ως γνωστό σήμερα το απόγευμα στις 6 συζητείται στο ΚΑΣ το θέμα του κυματοθραύστη. Εξετάζεται η μελέτη του Λιμενικού Ταμείου, για το θέμα της προστασίας του λεγόμενου λιμανιού της Αίγινας. Δεν υπάρχει λιμάνι στην Αίγινα. Πρόκειται για το δεύτερο λιμάνι στην Ελλάδα σε επίπεδο διακίνησης επιβατών. Στη συζήτηση θα έχουμε το λόγο για να υποστηρίξουμε τη δική μας θέση, την αναγκαιότητα δηλαδή του κυματοθραύστη"  μας ενημέρωσε ο κύριος Σακκιώτης.

Λίγο μετά τις 11 σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο κύριος Σάκης Σακκιώτης με τον περιφερειακό σύμβουλο κύριο Σπύρο Σπυρίδων, ενώ παράλληλα υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Δημήτρη Κατσικάρη που αφορούσε τα μειωμένα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αίγινας. Είχε προηγηθεί και συνάντηση με το πρόεδρο του ΚΤΕΛ κατά την οποία εξετάστηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας των μειωμένων δρομολογίων του. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον κύριο Σακκιώτη οι μαθητές, λόγω του προβλήματος, υποχρεώνονταν σε καθημερινή απουσία από την πρώτη ώρα των μαθημάτων τους. Ο κύριος Σακκιώτης μας διαβεβαίωσε ότι μετά από σημερινό κύκλο επαφών το πρόβλημα βρήκε τη λύση του και από αύριο Τετάρτη θα υπάρχουν πρωινά δρομολόγια ώστε να εξυπηρετούνται οι μαθητές.

Στο video που συνοδεύει το άρθρο ο κύριος Σακκιώτης παρουσίασε και τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση του χθες, με τον κύριο Διαμαντίδη όπως αυτό της online σύνδεσης του Λιμενικού Ταμείου σε συνεργασία με το υπουργείο, ώστε να υπάρχει αντιστοίχηση των Λιμενικών τελών με τον αριθμό των διακινουμένων επιβατών, αυτοκινήτων και μηχανών. "Είναι μια πηγή εσόδων που πρέπει να την αξιοποιήσουμε για να πάμε την Αίγινα μπροστά". Συζήτηση έγινε και για τα δρομολόγια και τις αυξήσεις των εισιτηρίων. Με τον κύριο Γιώργο Ανωμερίτη η συζήτηση περιελάμβανε θέματα που αφορούν τον τρόπο διαφήμισης της Αίγινας στο χώρο που ελλιμενίζονται τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και την προοπτική της ανάπτυξης του λιμανιού της Αίγινας. "Θέλαμε τη δική του σκέψη, τη δική του αντίληψη για την ανάπτυξη του λιμανιού μας, αλλά και την προοπτική ανάπτυξης των χερσαίων έργων στη λιμενική ζώνη της Αίγινας. Έχει μια πλούσια εμπειρία ο Γιώργος Ανωμερίτης και μας υποσχέθηκε ότι προσεχώς, θα δει την εκπόνηση μιας μελέτης για ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη του λιμανιού μας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png