Ημερίδα από το Δήμο Αίγινας με στόχο τον "Πράσινο Τουρισμό".

Με στόχο την ανάπτυξη του "Πράσινου Τουρισμού" στις τουριστικές μονάδες του νησιού, ο Δήμος της Αίγινας διοργανώνει ημερίδα στον κινηματογράφο "Τιτίνα" την ερχόμενη Κυριακή 13 Φεβρουαρίου. Για την πρωτοβουλία αυτή μίλησε σήμερα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Πέτρος Πετρίτης. Ο κύριος Πετρίτης κάλεσε τους επαγγελματίες τους τουρισμού, τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων ή ενοικιαζόμενων δωματίων να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση, μέσα από την οποία μπορούν να τεθούν οι βάσεις για μια διαφορετική προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος, τόσο σε επίπεδο υποδομών, από την ορθολογική διαχείριση και την εξοικονόμηση ενέργειας, νερού και απορριμάτων, όσο και σε επίπεδο επικοινωνίας, προώθησης και διαφήμισης της επιχείρησης.

"Ο Δήμος Αίγινας παίρνει κάποιες πρωτοβουλίες ενημέρωσης, έμπνευσης και κινητοποίησης των πολιτών και επιχειρηματιών του νησιού μας σε θέματα που αφορούν τον πράσινο τουρισμό. Ο πράσινος τουρισμός αναφέρεται σε επιδότηση ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων" είπε ο κύριος Πετρίτης, συμπληρώνοντας ότι η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εισηγήσεις ειδικών από διάφορους τομείς που με τις παρουσιάσεις τους θα ενημερώσουν το συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο. Ο κύριος Πετρίτης αναφέρθηκε και για τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν στους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, οι οποίοι σχετίζονται άμεσα με τις απαιτήσεις των πελατών για οικολογικό τουρισμό. "Οι ξένοι ψάχνουν για τέτοια καταλύματα. Σκοπός μας είναι να διαφοροποιήσουμε το τουριστικό προϊόν και να το κατευθύνουμε προς τα εκεί" σημείωσε ο κύριος Πετρίτης συμπληρώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν προτάσεις για τις κτιριακές υποδομές των καταλυμάτων, που βασίζονται στις ορθολογικές παρεμβάσεις των υποδομών των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων. Τέλος, για τις αναγκαίες αλλαγές στις υποδομές των καταλυμάτων υπάρχει σχετικό πρόγραμμα επιδότησης, για το οποίο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκπνέει στο τέλος του μήνα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png