Ο κύριος Σάκης Σακκιώτης ανακοίνωσε σήμερα τη θετική απόφαση για παραχώρηση χώρου του Ορφανοτροφείου από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Την παραχώρηση χώρου στο ιστορικό κτήριο του "Ορφανοτροφείου" από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στα Καποδιστριακά κτήρια, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ορκωμοσία του πρώτου Κυβερνήτη στην Αίγινα. Πρόκειται για την απάντηση η οποία βρισκόταν σε αναμονή, μετά από την επαφή που είχε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σακκιώτης με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού την κυρία Λίνα Μενδώνη στις 21 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε ζητήσει ένα μέρος του Ορφανοτροφείου να περιέλθει στο Δήμο της Αίγινας.

"Είμαι σε θέση σήμερα να σας ανακοινώσω ότι το Υπουργείο δέχεται να μεταβάλει μερικώς της χρήση του χώρου ως διαχρονικού μουσείου. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, θα υπηρετήσουμε την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να περάσει το ορφανοτροφείο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό θα γίνει πράξη. Ήδη είμαστε σε συζήτηση με τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και αργότερα με τον υπουργό πολιτισμού και θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για αξιοποίηση, μέρους του χώρου του Ορφανοτροφείου" είπε ο κύριος Σακκιώτης σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Αναλυτικά στο video που συνοδεύει το άρθρο.