Ενάμιση εκατομμύριο ευρώ για την επισκευή του Κυβερνείου από τη ΔΕΗ. Ξαναέρχονται οι γεννήτριες το καλοκαίρι.

Ενάμιση εκατομμύριο ευρώ προτίθεται να προσφέρει η ΔΕΗ στο Δήμο της Αίγινας, στο πλαίσιο της ανταπόδοσης για τη βλάβη που υπέστη η τοπική οικονομία πέρυσι το καλοκαίρι στην Αίγινα, εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν στην ηλεκτροδότηση από τα υποθαλάσσια καλώδια. Για το θέμα ενημέρωσε το νέο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, στη πρώτη επίσημη συνεδρίαση, που έγινε χθες το απόγευμα. Η ενημέρωση αφορούσε τη συνάντηση που είχε ο κύριος Σακκιώτης και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής στην Αθήνα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κύριο Ζερβό, τον υπεύθυνο δικτύων κύριο Δημήτρη Λαθούρη και άλλων στελεχών της εταιρίας. Σε αυτή τη συζήτηση οι εκπρόσωποι του Δήμου της Αίγινας ενημερώθηκαν για την απόφαση της ΔΕΗ να προσφέρει ενάμιση εκατομμύριο ευρώ, για την αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου του Κυβερνείου και την κατασκευή ενός συνεδριακού χώρου, ενώ μικρότερα ποσά, 70.000 ευρώ θα δοθούν για την διαφημιστική προβολή της Αίγινας και άλλα 50.000 ευρώ για τη διοργάνωση του Aegina Fistiki Fest κατά τα δύο επόμενα έτη.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα του τέταρτου υποθαλάσσιου αγωγού, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών θα απέτρεπε την επανάληψη των προβλημάτων και το καθεστώς των διακοπών στην ηλεκτροδότηση. Αυτή η πιθανότητα φαίνεται όμως ότι απομακρύνεται οριστικά για φέτος το καλοκαίρι, καθώς στο διεθνή διαγωνισμό που έκανε η ΔΕΗ για την τοποθέτησή του ανταποκρίθηκε μόνο μία εταιρία, λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων που απαιτούσε ο σχεδιασμός, καθώς το έργο θα έπρεπε να είναι έτοιμο πριν την έναρξη της θερινής περιόδου. Ωστόσο η εταιρία που έλαβε μέρος στο διαγωνισμό έδωσε ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών μετά το καλοκαίρι. Έτσι ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί. Αυτό όμως που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους κατοίκους της Αίγινας είναι ότι πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου οι γεννήτριες ξαναέρχονται και τοποθετούνται και πάλι στο νησί, ώστε να ενισχύσουν το δίκτυο με συνολική ισχύ 15 μεγαβάτ. Οι γεννήτριες θα τοποθετηθούν σε τρία διαφορετικά σημεία της Αίγινας, ώστε να αποτραπεί η συσσώρευση της ηχορύπανσης. Ο κύριος Σακκιώτης ανάμεσα σε άλλα έκανε αναφορά και στα προβλήματα που ανέκυψαν στους επαγγελματίες του νησιού από τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και για την υπογειοποίηση των καλωδίων. Παράλληλα κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να αποδεχθούν αυτή την οικονομική προσφορά της ΔΕΗ. Αναλυτικά η ενημέρωση του κυρίου Σακκιώτη στο video που συνοδεύει το άρθρο.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png