Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Μεσαγρού κυρίου Νίκου Τζίτζη.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε η προγραμματισμένη συγκέντρωση στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου του Μεσαγρού, που αφορούσε τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κυρίου Νίκου Τζίτζη προς τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Αίγινας. Ο κύριος Τζίτζης είχε αποστείλει προσκλήσεις σε πέντε τοπικά μέσα εκ των οποίων ανταποκρίθηκαν Η Μάχη της Αίγινας, το Aegina Portal και η Νέα Εποχή. Ο κύριος Τζίτζης ξεκίνησε κάνοντας μια εισήγηση διάρκειας 28 λεπτών, μέσα από την οποία παρουσίασε τα προβλήματα του Τοπικού Διαμερίσματος, με φόντο τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, αλλά και τις αλλαγές που φέρνει στα αυτοδιοικητικά πράγματα του νησιού μας το πρόγραμμα "Καλλικράτης".


Ο κύριος Τζίτζης υποστήριξε ότι δεν έχουν δοθεί στα Τοπικά Συμβούλια οι αρμοδιότητες που θα έπρεπε να έχουν, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά διοικητικά προβλήματα. Κατά τη διάρκεια της εισήγησης του, παρουσίασε όλα τα πάγια θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και τις υποδομές, όπως το νερό, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την καθαριότητα, ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ενημέρωση που έκανε ο κύριος Νίκος Τζίτζης για την αγωγιμότητα του νερού στο δίκτυο του Μεσαγρού, καθώς όπως είπε σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση (την Παρασκευή 2 Ιουλίου) η αγωγιμότητα του είναι 1.650 μονάδες. Αναλυτικά τα θέματα και οι προτάσεις που έθεσε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Μεσαγρού στο πρώτο video.

Ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και της συζήτησης. Τη Μάχη της Αίγινας εκπροσώπησε ο κύριος Σπύρος Νικολόπουλος, τη Νεά Εποχή η κυρία Ρούλα Σαράντου και το Aegina Portal ο κύριος Γιώργος Στριγάρης. Ερωτήσεις έκαναν οι κύριοι Νικολόπουλος και Στριγάρης. Ο κύριος Νικολόπουλος έθεσε το θέμα της πρόσμιξης του νερού της ΕΥΔΑΠ με το νερό των γεωτρήσεων, το θέατρο στο "νταμάρι Μπέση", το ζήτημα με τη δανειστική βιβλιοθήκη, το θέμα που έχει προκύψει με την ονοματοδοσία του δρόμου με το όνομα "Γεωργίου Κωστάκου", τα προληπτικά μέτρα σε σχέση με την πυρασφάλεια της περιοχής, το λιμάνι και τον τουρισμό.


Από το Aegina Portal τέθηκε η ερώτηση σε σχέση με την αγωγιμότητα του νερού, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε παραθέσει πριν από λίγο ο κύριος Τζίτζης. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία ο κύριος πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι πριν από τα πρόσφατα έργα του δήμου στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας η αγωγιμότητα ήταν 3.500 μονάδες και ότι τώρα 1.650 μονάδες. Η μέτρηση έγινε την Παρασκευή που πέρασε από την αρμόδια υπάλληλο του δήμου, από βρύση καταναλωτή. Όπως είναι γνωστό το νερό του δικτύου της Αγίας Μαρίνας και του Μεσαγρού αποτελεί πρόσμιξη του νερού της ΕΥΔΑΠ που έρχεται με το υδροφόρο πλοίο και των γεωτρήσεων της περιοχής. Ο κύριος Τζίτζης υποστήριξε επίσης ότι από μικροβιολογικής άποψης το νερό δεν έχει προβλήματα. Στην επόμενη ερώτηση από το Aegina Portal για το αν υπάρχουν στοιχεία που αφορούν το ποσοστό των υδροληπτών της ευρύτερης περιοχής που τροφοδοτούνται με το συγκεκριμένο νερό, ο κύριος Τζίτζης μας ενημέρωσε ότι δε γνωρίζει αυτό το στοιχείο. "Η υδροφόρα πρέπει να έρχεται πιο συχνά" είπε ο κύριος Τζίτζης και συνέχισε: "μια υδροφόρα που έρχεται μέρα παρά μέρα αυτή τη στιγμή, δεν καλύπτει τις ανάγκες του διαμερίσματος. Θα πρέπει να αυξηθεί η συχνότητα της έλευσης της υδροφόρας, να έχουμε δηλαδή περισσότερο νερό ΕΥΔΑΠ για να καταργήσουμε τις γεωτρήσεις και να έχουμε καθαρό νερό". Στο δεύτερο video που συνοδεύει το άρθρο υπάρχουν αναλυτικά οι ερωτήσεις που έγιναν για το νερό, αλλά και για άλλα θέματα όπως για την πυρασφάλεια, αλλά και για τη θετική ανταπόκριση που είχε η διαφημιστική καμπάνια του Συλλόγου των Ξενοδόχων της Αίγινας στο Μετρό.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png