Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2018. Ο ρόλος του στις προθεσμίες για την επισκευή των απορριμματοφόρων.


Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ο προϋπολογισμός του Δήμου Αίγινας για το 2018. Η μεγάλη αυτή καθυστέρηση έχει δημιουργήσει μία σειρά από προβλήματα, αρκετά από τα οποία έχουν συζητηθεί το τελευταίο διάστημα και κάποια είναι εμφανή στην καθημερινότητα. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι η επισκευή των οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, ενόψει μάλιστα και των αυξημένων απαιτήσεων της καλοκαιρινής περιόδου. Η μελέτη που εκπόνησε ο αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός και ψηφίστηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο, περιλαμβάνει 9 οχήματα, με τους τρεις τράκτορες να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο κόστος των επισκευών.

Στην παρουσίαση της μελέτης στο Δημοτικό Συμβούλιο επισήμανε ότι ο χρόνος έχει περάσει (παραδέχθηκε ότι ότι είναι πολύ αργά καθώς το θέμα συζητήθηκε Απρίλιο) υπογραμμίζοντας ότι εάν ο ανάδοχος βρεθεί μέχρι τις 20 Μαΐου θα έχουν επισκευαστεί πριν το Ιούλιο 5 από τα 9 οχήματα. Ο κύριος Μαρμαρινός απέδωσε την καθυστέρηση της μελέτης, στην λεπτομερή περιγραφή των ανταλλακτικών - εργασίας και του κοστολογίου που απαιτείται από τον ελεγκτικό φορέα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.







"Τρομάζω με αυτά που ακούω", είπε ο κύριος Νεκτάριος Λεούσης, που υπενθύμισε τα προβλήματα που προέκυψαν πέρυσι το καλοκαίρι, από τα χαλασμένα απορριμματοφόρα οχήματα και ρώτησε για ποιο λόγο η μελέτη ξεκίνησε τον Ιανουάριο και έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Απρίλιο.

Ο κύριος Μαρμαρινός περιέγραψε τον όγκο εργασίας της μελέτης και αναφέρθηκε και σε άλλους παράγοντες, χωρίς να τους κατονομάσει αναλυτικά, για την καθυστέρηση. Ωστόσο διαβεβαίωσε, ότι εάν έχουν επισκευαστεί 5 οχήματα μέχρι το τέλος του Ιουνίου, δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αποκομιδή. Τέλος, είπε ότι θα δώσει προτεραιότητα σε ένα μηχάνημα τύπου πρέσα και στο όχημα της ανακύκλωσης.

Ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης απέδωσε την καθυστέρηση στην έλλειψη τεχνικής υπηρεσίας και ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων για την βοήθεια που προσέφερε.

Τον προβληματισμό του εξέφρασε, εν όψει του καλοκαιριού, ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης, που είπε ότι επισκέφθηκε πρόσφατα την Σκοτεινή. "Είδα πράγματα που δεν μου αρέσουν και με προβληματίζουν εν όψει του καλοκαιριού", είπε συμπληρώνοντας ότι: "Η αγωνία είναι μεγάλη για το καλοκαίρι". Διερωτήθηκε, επίσης, εάν είναι καλύτερα να επισκευάζονται 2-3 αυτοκίνητα δέκα φορές ή να αγοραστεί ένα καινούργιο αυτοκίνητο, συμπληρώνοντας ότι: "κι όταν φτιάχνονται κάποια οχήματα σε ένα συγκεκριμένο συνεργείο δεν ξέρω αν είναι σωστό".

Μετά την έγκριση του προϋπολογισμού, το βάρος πια "πέφτει" στις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε \να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες επισκευές, προς αποφυγή των περσινών προβλημάτων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png