Οι βυθιζόμενοι κάδοι "επέστρεψαν" στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Τον Νοέμβριο του 2013 τοποθετήθηκε στην περιοχή του ΟΤΕ ένα σύστημα βυθιζόμενων κάδων ή αλλιώς τεχνολογίας διαβαθμισμένης συμπίεσης. Ο δήμος τότε είχε αποκτήσει δύο τέτοια συστήματα αξίας 148.830 ευρώ από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα "Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015" του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και συγκεκριμένα του Πράσινου Ταμείου. Στους περισσότερους είναι γνωστές οι "ταλαιπωρίες" που υπέστησαν αυτοί οι κάδοι μέχρι να τοποθετηθούν κάπου οριστικά. Αυτός που βρίσκεται στην περιοχή του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου - Φυλακές τοποθετήθηκε τον Αύγουστο του 2014 και από τότε πότε δούλευε και πότε όχι, ενώ αυτός που τοποθετήθηκε στον ΟΤΕ τον Νοέμβριο του 2013 δεν δούλεψε ποτέ!

Ο αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου ανέλαβε ο κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός αποφασίζοντας να λύσει το θέμα, έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και εγκρίθηκαν οι πιστώσεις για την ηλεκτροδότηση, γιατί ουσιαστικά αυτός ήταν και ο λόγος που δεν δούλεψε ποτέ, δεν είχε συνδεθεί με το ρεύμα. Ακόμη όμως και σήμερα αυτό ο κάδος δεν λειτουργεί, καθώς η ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει συνδέσει το ηλεκτρικό μέχρι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κύριος  Μαρμαρινός ήταν εισηγητής για την υποβολή πρότασης με τίτλο: "Συστήματα διαβαθμισμένης συμπίεσης για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων του δήμου Αίγινας" από το ίδιο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου "Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου, "Αστική Αναζωογόνηση 2018" και συγκεκριμένα για το Μέτρο 2, "Αναβάθμιση αστικού εξοπλισμού με επιλέξιμη δαπάνη την αναβάθμιση της διαμόρφωσης και του αστικού εξοπλισμού ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου".

Ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο θέμα των δύο προηγούμενων κάδων, αλλά πέντε χρόνια μετά. Ο κύριος Μαρμαρινός είπε ότι "φέρνει το θέμα με βαριά καρδιά", αλλά το κάνει για να μην χαθεί η χρηματοδότηση. Να σημειώσουμε ωστόσο, ότι σύμφωνα με την εισήγηση το 20% του ποσού θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του δήμου. Η μελέτη με τίτλο "Συστήματα διαβαθμισμένης συμπίεσης για την αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων", είναι αυτή τη φορά προϋπολογισμού 158.720 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία με 8 υπέρ και 3 κατά.

Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πτερούδης Νικόλαος, Λεούσης Νεκτάριος και Τζίτζης Φίλιππος οι οποίοι ψήφισαν αρνητικά στην πρόταση έγκρισης του θέματος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png