Υπέρ της άποψης ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις στους κατοίκους της Αίγινας, για την Επιτροπή Υγείας ο κ. Αντώνης Ντελής.


Υπέρ της άποψης ότι πρέπει να δοθούν σύντομα απαντήσεις στους κατοίκους της Αίγινας, για τα θέματα και τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η Επιτροπή Υγείας, τάχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της επιτροπής κύριος Αντώνης Ντελής. Η προ ημερών παραίτηση δύο ιατρών και ενός μέλους του νοσοκομείου Αίγινας από την επιτροπή δημιούργησε ερωτηματικά για την πορεία αυτού του οργάνου και τις δυνατότητές του. Να σημειώσουμε πως μετά την επανεκκίνηση της Επιτροπής Υγείας, ότι στα μέσα Μαΐου υπήρχε Δελτίο Τύπου της Επιτροπής με τις προτάσεις της για την λειτουργία των ασθενοφόρων κατά την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Όπως έχει γίνει γνωστό από σποραδικές αναφορές των μελών της, κυρίως στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, η επιτροπή έχει συνεδριάσει πολλές φορές χωρίς όμως να υπάρχει ενημέρωση και ειδικά προς την κοινωνία της Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου και μέλους της Επιτροπής Υγείας κ. Αντώνη Ντελή, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αναγνώστηκε η επιστολή παραίτησης των κυρίων Σωκράτη Δούκα, Γρηγόρη Γαλάνη και Νεκτάριου Λαβούτα. Ακολουθούν τα όσα είπε ο κύριος Ντελής:

"Στην Επιτροπή Υγείας Παραιτήθηκαν τρία μέλη. Ακόμη δεν έγινε αποδεκτή η παραίτηση από το Σώμα της επιτροπής. Η Επιτροπή Υγείας σύντομα θα πρέπει να ενημερώσει τον Αιγινήτικο λαό για τα προβλήματα, σε πιο σημείο έχει φτάσει και τι προβλήματα δημιουργούνται στην συνεργασία με την 2 ΔΥΠΕ και το Κέντρο Υγείας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε παρατηρήσει, αλλά και οι γιατροί που παραιτήθηκαν, ήταν ότι δεν μπορεί να γίνει συνεργασία του Κέντρου Υγείας με ιδιώτες γιατρούς, ιδιαίτερα με εκείνους που απουσιάζουν λόγω οργανογράμματος που είναι χειρουργός, καρδιολόγος και ορθοπεδικός, πράγμα το οποίο δημιουργεί πολλά προβλήματα στην λειτουργία ενός επίγονος περιστατικού.

Ένα επείγον περιστατικό θα πρέπει να το δούνε, από ότι φαίνεται παθολόγοι και αυτό το οποίο θα συμβεί άμα δεν το δει ένας καρδιολόγος, θα είναι να μεταφερθεί ο τραυματίας στο νοσοκομείο της Αθήνας. Αυτό όμως δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα και για τον ίδιο, εάν ήταν ένα ελαφρύ περιστατικό που θα μπορούσαν να το διαγνώσουν με ένα καρδιογράφημα, με μία εξέταση αίματος ή με κάτι άλλο - εντάξει η εξέταση αίματος μπορεί να γίνει, υπάρχουν τα εργαλεία στο Κέντρο Υγείας, θα μπορούσε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του ανθρώπου και μάλιστα η ταλαιπωρία που θα ήταν και μέσα συνθήκες κακές, μιας θαλασσοταραχής, η οποία θα επιδείνωνε την κατάσταση της υγείας του.

Νομίζω σύντομα η Επιτροπή Υγείας, σε μία συνεδρίαση που μάλλον θα προκύψει, θα αναφέρει και στον Αιγινήτικο λαό, θα εκθέσει που έφτασε, τι έχει κάνει μέχρι τώρα και ποια είναι τα θέματα που παραμένουν και δεν έχουν προχωρήσει καθόλου"


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png