Η "Παλιά Ηλεκτρική" και το δημαρχείο στην παραλία της Αίγινας, οι προτάσεις του δήμου για την πρόσκληση V του "ΦιλόΔημος".


Πνοή σε παλιά, αλλά εμβληματικά κτίρια της Αίγινας, μπορεί να δώσει η συμμετοχή του δήμου στην πρόσκληση V, στον άξονα προτεραιότητας "Ανέγερση ή και Αποκατάσταση Δημοτικών κτιρίων" με τίτλο: "Ανέγερση και Επανάχρηση δημοτικών κτιρίων".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο Aegina Portal. Η συζήτηση του θέματος.



Η αποδοχή της πρόσκλησης έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η εισήγηση του κυρίου Δημήτρη Μούρτζη για την πρόταση του δήμου, αφορούσε σε δύο κτήρια, την "Παλιά Ηλεκτρική" και το δημαρχείο στην παραλία της Αίγινας. Η σκέψη της διοίκησης πίσω από αυτή την πρόταση είναι το δημαρχείο να χρησιμοποιηθεί ως διοικητήριο και στο κτίριο της "Παλιάς Ηλεκτρικής" να στεγαστούν οι υπηρεσίες του δήμου. Από αυτά που είπε ο δήμαρχος στην εισήγησή του έγινε κατανοητό ότι δεν υπάρχουν κάποιες έτοιμες μελέτες, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση της τεχνικής υπηρεσίας το κτίριο της "Παλιάς Ηλεκτρικής" είναι γύρω στα 300 τ.μ.

Ο κύριος Γιάννης Ζορμπάς σε παρέμβασή του έκανε αναφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου, καθώς ανέφερε ότι υπάρχει ένας τοίχος που διχοτομεί το κτίριο. Επίσης, ανέφερε την ύπαρξη μίας εντοιχισμένης πλάκας, που αναγράφει "Ιδιοκτησία Δήμου Αίγινας" χρονολογίας του 1925. Πρότεινε την χρήση του ως δημοτικού παιδικού σταθμού ή ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης. Ο κύριος Νίκος Οικονόμου αναφέρθηκε στα Λουτρά της Σουβάλας και στην προοπτική να αξιοποιηθούν μέσα από αυτήν την πρόσκληση του προγράμματος "ΦιλόΔημος Ι".

Η εισήγηση, σε αυτή την φάση, για την αποδοχή της συμμετοχής του δήμου σε αυτή την πρόσκληση ψηφίστηκε ομόφωνα από το Σώμα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png