"Δεν μπορώ να κάνω διάλογο κουφών". Ο Γιάννης Παπαδόπουλος παραιτήθηκε από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.


Μία μία λιτή επιστολή που διάβασε προς το Σώμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Στέλιος Θεριανός, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος παραιτήθηκε χθες, κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου. Νωρίτερα, στα προ ημερησίας διάταξης θέματα, είχε πάρει τον λόγο, ανακοινώνοντας προς τους συναδέλφους του ότι παραιτείται.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο Aegina Portal.



Ο κύριος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε προτάσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της παρούσας θητείας, σε θέματα όπως τα όρια του οικισμού της Κυψέλης, την καθυστέρηση στην κατασκευή του ελικοδρόμιου και την νομιμότητα της επισκευής το κτηρίου του ΝΟΑ που βρίσκεται στον λιμενοβραχίονα του "ΚΕ". Πρόκειται για θέματα, τα οποία έχει παραθέσει και στο παρελθόν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.
Καθώς, τα δύο προηγούμενα θέματα αφορούν περιοχές ευθύνης και αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ο πρόεδρος κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης απάντησε ότι το ζήτημα του ελικοδρομίου συνδέεται άμεσα με την ολοκλήρωση της εργοταξιακής χρήσης της περιοχής του Λεοντίου, από το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού (με παράλληλη αναφορά και στην υπογειοποίηση ενός καλωδίου υψηλής τάσης της ΔΕΗ, που απαιτείται για την κατασκευή του ελικοδρομίου). Τέλος, υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των εργασιών που έγιναν στο κτήριο του ΝΟΑ στο ΚΕ, σημειώνοντας ότι η επισκευή βασίστηκε σε μία ειδική διάταξη του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Στην απάντηση του κυρίου Σκαλτσιώτη, υπήρξε και ένα σημείο για λάθος που αφορούσε το λιμάνι και το λιμενοβραχίονα του Λεοντίου, το οποίο στους δασικούς χάρτες είχε χαρακτηριστεί ως δασικό! Για αυτό το θέμα θα υπάρξει ξεχωριστό ρεπορτάζ.

"Ορθά, κοφτά και κατηγορηματικά, όταν επεμβαίνεις σε ένα κτήριο το οποίο είναι χώρος συνάθροισης κοινού πρέπει να συμμορφωθείς με τον κανονισμό επεμβάσεων", απάντησε ο κύριος Παπαδόπουλος για το ζήτημα της επισκευής του ΝΟΑ. Στη συνέχεια είπε ότι ένας από τους λόγους που υποβάλλει την παραίτησή του είναι ότι: "Δεν μπορώ να κάνω διάλογο κουφών".

Ο κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος, στην παρούσα θητεία, κατέλαβε μία από τις έδρες της μείζονος αντιπολίτευσης του συνδυασμού "Αίγινα - Κίνηση Ευθύνης", μετά τη δήλωση αποποίησης της εκλογής του, που κατέθεσε ο κύριος Βαγγέλης Μπαρμπέρης τον Σεπτέμβριο του 2014. Ανεξαρτητοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου 2018.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png