Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τη συγκρότηση επιτροπών ελέγχου χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων.

Δημοσιεύθηκε σήμερα η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τη συγκρότηση επιτροπών ελέγχου χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων.Τη συγκρότηση επιτροπών ελέγχου χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων των Δήμων στα όρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο και ορίζουμε μέλη τους αντίστοιχους υπαλλήλους των Πυροσβεστικών, Αστυνομικών και Δασικών Υπηρεσιών, όπως στον συνημμένο πίνακα.

Υπεύθυνος για την σύνταξη της έκθεσης και την έγκαιρη υποβολή της ορίζεται το πρώτο μέλος της κάθε Επιτροπής. Το έργο των επιτροπών αυτών προσδιορίζεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 7
της Πυροσβεστικής Διάταξης 9Α/2005. Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι δεν αφορούν τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), αλλά τους χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων που χρησιμοποιούνται από τους Δήμους με ανεξέλεγκτο τρόπο. Για λόγους τυποποίησης και μηχανογράφησης των ελέγχων, όλες οι εκθέσεις των επιτροπών, θα συνταχθούν με βάση το υπόδειγμα που υπάρχει στο παράρτημα της Πυροσβεστικής Διάταξης 9Α/2005, αντίγραφο του οποίου σας έχουμε επισυνάψει με το υπ. αριθμ. πρωτ. οικ.113 / 4 – 02 – 2019 έγγραφο μας (σχετ. 8). Οι έλεγχοι των επιτροπών αυτών πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την 22α Απριλίου 2019 και οι εκθέσεις τους πρέπει να υποβληθούν στην αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού και τη4 Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής το αργότερο μέχρι την 6η Μαΐου 2019, για τις περαιτέρω δικές τους ενέργειες στα πλαίσια εφαρμογής της Πυροσβεστικής Διάταξης 9Α/2005.

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στην οποία θα υποβληθούν οι εκθέσεις των επιτροπών ελέγχου, θα κοινοποιήσει άμεσα στους Δήμους τις εκθέσεις για τους χώρους ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων που λειτουργούν με ευθύνη τους, για την υλοποίηση προληπτικών μέτρων που αποβλέπουν στην αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών από τη λειτουργία τους. Αντίγραφα επίσης όλων των εκθέσεων επιτροπών ελέγχου, θα κοινοποιηθούν μέχρι την 31η Μαΐου 2019, με ευθύνη της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στη Δ/νση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς ενημέρωσή της.

Σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα η επιτροπή για την Αίγινα ορίζεται από ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος από τις ακόλουθες υπηρεσίες που λειτουργούν στο νησί.

Επιτροπή Ελέγχου - Επιτροπή Δήμου Αίγινας
( Νησιά Αίγινας, Αγκιστρίου )
Πυροσβεστική Υπηρεσιά - Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας
Δασική Υπηρεσία - Δασαρχείο Πειραιά
Αστυνομική Διεύθυνση - Α.Τ. Αίγινας
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png