Δεν ανακοινώθηκε αποποίηση εκλογής. Στις 31 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής.


Σε επικοινωνία πριν από λίγο με τον νέο δήμαρχο Αίγινας κύριο Γιάννη Ζορμπά, σχετικά με τον αν υπήρξε από κάποιον εκλεγέντα αποποίηση εκλογής, καθώς σήμερα σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις ολοκληρώνεται η περίοδος που μπορεί να αποποιηθεί κάποιος την εκλογή του, είπε ότι κανένας από τους εκλεγμένους δεν προχώρησε σε αποποίηση εκλογής.

Να σημειώσουμε ότι ο νόμος ορίζει ότι όποιος από τους εκλεγέντες δεν αποποιηθεί την εκλογή του τουλάχιστον δέκα μέρες πριν από την έναρξη της δημοτικής περιόδου, δηλαδή μέχρι και την 21η Αυγούστου 2019, θεωρείται ότι την έχει αποδεχθεί. Αυτός είναι και ο λόγος που κρίνεται σκόπιμο η ορκωμοσία να μην προγραμματισθεί πριν την ημερομηνία αυτή. Έτσι, συνάγεται ότι αποποίηση εκλογής δεν νοείται πέραν της συγκεκριμένης ημερομηνίας (δηλαδή από την 22η Αυγούστου 2019 και μετά). 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Αναφορικά με την ημερομηνία ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής της Αίγινας, ο κύριος Ζορμπάς είπε ότι αυτή θα γίνει το απόγευμα τις 31ης Αυγούστου. Η επίσημη πρόσκληση θα σταλεί από τον ίδιο αύριο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιεύσαμε πριν από λίγο η ορκωμοσία γίνεται στο κατάστημα του δήμου ή σε άλλο δημόσιο κτίριο ή σε κατάλληλο δημόσιο χώρο εντός των διοικητικών ορίων του δήμου, σε δημόσια συνεδρίαση. Ο εκλεγείς Δήμαρχος απευθύνει πρόσκληση για ορκωμοσία σε όλα τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, των Συμβουλίων των Κοινοτήτων και στους Προέδρους των Κοινοτήτων, η οποία θα πρέπει να κοινοποιηθεί τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την ημέρα της ορκωμοσίας.