Ο κ. Δημήτρης Μούρτζης για την απουσία της παράταξής του από το δημοτικό συμβούλιο. Η επικοινωνία με τους υπόλοιπους επικεφαλής.


Το Aegina Portal λόγω της απουσίας όλων των μελών των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (εκτός από τους κυρίους Παντελή Μεθενίτη και Αντώνη Ντελή) που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του σημερινού δημοτικού συμβουλίου, επικοινώνησε με τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης μίλησε στο Aegina Portal και παραθέτουμε στην συνέχεια τα όσα είπε. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες, δεν καταφέραμε να μιλήσουμε με τον κ. Παναγιώτη Κουκούλη, ενώ δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τον κ. Παναγιώτη Ηλία. Τέλος, ο κ. Φίλιππος Τζίτζης δήλωσε ότι δεν προσήλθε στο δημοτικό συμβούλιο καθώς αύριο η ομάδα του δίνει τον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς και λόγω των υποχρεώσεών του του ως προπονητής, δεν μπορούσε να είναι στην συνεδρίαση πριν τις 20:00.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Ο κ. Δημήτρης Μούρτζης μίλησε στο ραδιόφωνο παραθέτοντας αρκετά θέματα. Σε ερώτηση εάν η απουσία από την σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν μία από κοινού ενέργεια της αντιπολίτευσης, που ήθελε να στείλει κάποιο μήνυμα στη διοίκηση, απάντησε ότι: "Εγώ δεν κάνω επ' ουδενί τέτοιες κινήσεις που ουσιαστικά είναι εις βάρος της όποιας λειτουργίας μιας τοπικής κοινωνίας και ιδιαιτέρως το νησιού μας. Δεν έγινε καμία εσκεμμένη ενέργεια, δεν έγινε καμία συζήτηση για να συμφωνήσουμε να απέχουμε για να μην γίνει απαρτία, όμως γίνονται συζητήσεις γιατί οι εκλογές έχουν τελειώσει προ καιρού και με τον κύριο Κουκούλη, μπορώ να πω συχνά συζητάμε, σε θέματα που πρέπει να συζητάμε. Ανταλλάσσουμε απόψεις και βεβαίως από ό,τι έχετε παρακολουθήσει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, οι θέσεις μας δεν είναι ότι εγώ παίρνω το μέρος του Κουκούλη και ο Κουκούλης παίρνει το δικό μου το μέρος, είναι θέσεις οι οποίες κατατίθενται με πολύ αξιοπρέπεια και σεβασμό".

Στη συνέχεια χαρακτήρισε ως πειραματισμούς τα όσα συμβαίνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την "Κυβερνησιμότητα", τα προβλήματα που δημιουργούνται και την πρόθεσή του να συμμετέχει μέσω των αυτοδιοικητικών οργάνων για τη αλλαγή του νόμου που τον χαρακτήρισε ως "ταφόπλακα για τις τοπικές κοινωνίες".

Ακολούθως αναφέρθηκε στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και πιο συγκεκριμένα στη μελέτη για την μεταφορά του νερού. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόσο το μέλος της παράταξής του, όσο και ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης, κατέθεσαν προτάσεις σε κενά που έχουν διαπιστώσει, όπως είπε, για την μεταφορά του νερού: "Υπάρχουν δύο - τρία πράγματα που έπρεπε να μπουν μέσα στην μελέτη. Το ένα εξ αυτών είναι ότι τα πλοία που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Πρέπει απαραιτήτως τα πλοία να είναι αποκλειστικά, η λέξη αποκλειστικά λέει πολλά, αποκλειστικά για την μεταφορά νερού στην Αίγινα. Αυτός ο όρος δεν έχει μπει, είναι πολύ σοβαρό αυτό που λέω", τόνισε ο κ. Δημήτρης Μούρτζης και συμπλήρωσε "Κάναμε λοιπόν 4-5 προτάσεις. Ναι ωραίες είναι ο προτάσεις σας, και τελικά ψηφίστηκε η μελέτη σας όπως ήθελαν να την ψηφίσουν αυτοί".

Αυτός ήταν ο λόγος που δεν ήρθατε σήμερα; ήταν η επόμενη ερώτηση. "Είναι και αυτός ένας λόγος, γιατί οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι το άπαν. Δεν γίνεται έτσι. Δεν μπορείς να απαξιώνεις" και σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο απαξιώνεται ο θεσμός, όχι το πρόσωπό του. "Αποφασίζεις και διατάζεις, τι εποχές είναι αυτές; Και επειδή λοιπόν έχουν πάρει τον στραβό δρόμο, γιατί θεωρώ ότι είναι στραβός δρόμος και έτσι δεν διοικείται με επτά, με μία μειοψηφία, δεν διοικείται" είπε ο κ. Δημήτρης Μούρτζης, ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: "Αυτό το πείσμα, είναι ένα πείσμα, είναι και η αιτία που δεν πηγαίνουμε στα δημοτικά συμβούλια κι αν συνεχιστεί έτσι εγώ βλέπω να μην πηγαίνουμε καθόλου στα δημοτικά συμβούλια" είπε, δίνοντας μία διαφορετική εκδοχή για την σημερινή αποχή.

Στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης Μούρτζης κατηγόρησε την διοίκηση ότι ενώ έχει δώσει "χέρι βοηθείας" σε διάφορα κρίσιμα θέμα όπως ο υποθαλάσσιος αγωγός, "Όλα τα θεωρούν ότι είναι δικά τους, όταν είναι κάτι κακό δεν το είχε προβλέψει η προηγούμενη διοίκηση".

Σε ένα επόμενο θέμα, ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης ρωτήθηκε για μία συνάντηση που έγινε ανάμεσα στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, που έγινε την Τετάρτη στο γραφείο του κ. Γιάννη Ζορμπά. Όπως είχαμε αναφέρει προ ημερών και στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Γιάννης Ντελής, είχε κάνει μία πρόταση προκειμένου να συναντηθούν οι επικεφαλής και να συζητήσουν για την λειτουργία του δημοτικού συμβούλιο.

Η ερώτηση προς τον κ. Δημήτρη Μούρτζη ήταν εάν έθεσε αυτά τα προβλήματα υπόψιν του κ. Γιάννη Ζορπά. Ο κ. Μούρτζης απάντησε πως όχι και ότι η συζήτηση αφορούσε μόνο στον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Μούρτζης αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα και τόνισε ότι στην συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης θα μιλήσει για αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο για να τα γνωρίζουν οι κάτοικοι του νησιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png